Meer kleur met dip dye kaarsen

In deze blog gaan we dieper in op de trend rondom dip dye kaarsen. Sinds de afgelopen maanden zijn gedraaide kaarsen en kaarsen in blik erg populair, maar de dip dye kaars mag absoluut niet in dit lijstje ontbreken. Een dip dye kaars is een kaars met verschillende kleuren. Zoals de naam al doet vermoeden is de kaars gedipt in een andere kleur (of meerdere kleuren). Hierdoor is de kaars direct iets fleuriger dan een normale kaars en zorgt het voor meer kleur in je interieur. Wil jij graag een dip dye kaars kopen? Of wil je zelf dip dye kaarsen maken? Lees dan snel verder!

Populaire dip dye kaarsen

Er zijn eigenlijk verschillende soorten dip dye kaarsen. Je kan kiezen voor dip dye kaarsen met kleuren in dezelfde tinten, bijvoorbeeld wit, grijs, zwart of rood, roze, licht roze. Maar je kan ook kiezen voor een dip dye kaars met uiteenlopende kleuren, ook wel color blocking genoemd. In dat geval heb je bijvoorbeeld een rood met groene kaars of een blauw met gouden kaars. Bij CandleCollection hebben we de afgelopen jaren al veel soorten kaarsen gezien en beoordeeld. Om het voor jou makkelijker te maken hebben we alvast de meest populaire dip dye kaarsen bij elkaar gezocht. Bekijk ze hieronder en bestel direct jouw favoriete dip dye kaars:

Dip dye neon kaarsen

Binnen de dip dye kaarsen heb je nog een losse categorie, namelijk de dip dye neon kaarsen. Hierbij wordt er dus niet voor subtiele kleuren gekozen maar juist voor felle neon kleuren. Dip dye kaarsen in neon kleuren geven direct een vrolijke sfeer in jouw interieur. Een aanrader dus wanneer je je interieur iets wilt opvrolijken. Bekijk de dip dye neon kaarsen hieronder:

Zelf dip dye kaarsen maken

Hierboven heb je al verschillende mooie dip dye kaarsen gezien. Maar wist je dat je zelf ook heel eenvoudig dip dye kaarsen kan maken? In slechts enkele minuten heb je jouw eigen dip dye kaars. Het voordeel hiervan is dat je helemaal zelf kan bepalen welke kleuren je gebruikt en je weet zeker dat het resultaat uniek is! Bekijk onderstaande stappen om jouw dip dye kaarsen te maken:

Wat heb je nodig?

Benodigde tijd: 20 minuten

Volg onderstaande stappen om jouw eigen dip dye kaars te maken:

  1. Laat de oude kaars smelten met behulp van de au bain marie methode. 

  2. Vul het glas ondertussen met koud water.

  3. Dip de witte dinerkaars in de smeltpan met kaarsvet.

    Wanneer je smeltpan niet diep genoeg is kun je het kaarsvet ook eerst in een hoog glas gieten. Op deze manier kun je de kaars dieper in het kaarsvet dippen.

  4. Laat het daarna direct afkoelen/stollen in het glas met koud water.

  5. Herhaal stap 3 en 4 tot je tevreden bent over het resultaat.

Extra tips voor het maken van dip dye kaarsen

Dip de witte dinerkaars niet in één kleur maar in meerdere kleuren. Hierdoor kun je de mooiste combinaties maken.
Meerdere trends combineren? Maak dan van een gedraaide kaars een dip dye kaars!
AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

1 gedachte over “Meer kleur met dip dye kaarsen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.