De beste geurbranders van 2023

Wil je graag een geurbrander kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Er zijn tegenwoordig veel waxbranders of geurlampen verkrijgbaar. Bij CandleCollection zijn we al jarenlang gespecialiseerd in geuren en daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de beste geurbranders van dit moment. Lees snel verder en ontdek welke soorten geurbranders er zijn en welke geurbrander het beste bij jou past.

Wat is een geurbrander?

Voordat we gaan kijken naar de beste geurbranders, vertellen we je graag eerst meer over wat een geurbrander is en welke soorten er allemaal zijn. Een geurbrander is een accessoire dat wordt gebruikt om geurende oliën of wax te verwarmen, hierdoor wordt een aangename geur verspreid in de betreffende ruimte. Er zijn verschillende soorten geurbranders, elk met hun eigen functionaliteit. Onderstaand vind je de meest populaire soorten branders:

  • Waxbrander: Een waxbrander maakt gebruik van speciale geurige waxblokjes, ook wel amberblokjes genoemd. Ze hebben een bakje waarin je de wax plaatst. Wanneer de brander wordt verwarmd, smelt de wax en verspreidt de heerlijke geur van het amberblokje.
  • Oliebrander: De oliebrander heeft meestal een kommetje waarin je geurende oliën kunt gieten. Een waxinelichtje eronder verwarmt de olie, waardoor de geur langzaam wordt vrijgegeven.
  • Geurlamp: Een geurlamp verspreidt niet alleen een heerlijke geur maar verwijdert ook vieze luchtjes en maakt de lucht schoon. Een geurlamp kun je herkennen aan de lont / steenconstructie. De geurlamp werkt anders dan de voorgaande branders. Je laat hier namelijk niet de kaars branden, maar steekt kort de lont aan. Vervolgens blaas je deze uit en verspreid de heerlijke geur.

Top 5 beste geurbranders

Bekijk hieronder de top 5 beste geurbranders van dit moment. Later in deze blog vertellen we je meer over de betreffende brander inclusief de voor- en nadelen.

  1. Lampe Berger – Geurlamp Giftset Starck Grise + Peau de Pierre
  2. Ashleigh & Burwood – Geurlamp Treasure Chest
  3. Brynxz – Waxbrander ijzer voor amberblokjes
  4. Scentchips® – Rib Rond brons waxbrander 
  5. Merkloos – Geurbrander zwart metaal

1. Lampe Berger – Geurbrander Giftset Starck Grise + Peau de Pierre

De beste geurbrander is van het merk Maison Berger. De Lampe Berger geurlamp komt bij ons het beste uit de test doordat de geurbrander niet alleen een lekkere geur verspreid maar ook nare geurtjes verwijderd. Daarnaast heeft Lampe Berger enorm veel geuren in het assortiment en kun je met deze cadeauset direct van start.

2. Ashleigh & Burwood – Geurlamp Treasure Chest

Op de tweede plaats komt de geurlamp van Ashleigh & Burwood. Ook deze geurbrander verwijdert vieze geurtjes! De geurbrander is voorzien van mooi mozaïek, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Let op: Bij aankoop van deze geurbrander moet je er zelf nog een geurolie bij kopen.

3. Brynxz – Waxbrander ijzer voor amberblokjes

Op de derde plaats in deze top 5 staat een waxbrander. De waxbrander van Brynxz is perfect voor het smelten van amberblokjes. Daarnaast is hij goedkoop in aanschaf en heeft hij een industriële uitstraling. Je moet zelf nog wel een waxinelichtje en amberblokje kopen. Kijk eens bij onze blog over de beste amberblokjes voor meer inspiratie.

4. Scentchips® – Rib Rond brons waxbrander 

De vierde plaats gaat naar de Rib Rond waxbrander van Scentchips®. Scentchips® is al jarenlang populair door de geurende ScentChips. Deze geurbrander is verkrijgbaar in verschillende kleuren en voorzien van een rib-effect. Deze geurbrander verspreidt een heerlijke geur maar verwijdert geen nare geurtjes. 

5. Merkloos – Geurbrander zwart metaal

We sluiten de top 5 af met een zwart metalen geurbrander. Deze geurbrander is extreem goedkoop in aanschaf, ziet er strak uit en is ideaal voor het smelten van waxblokjes. De amberblokjes moeten wel nog zelf aangeschaft worden.

Veel gestelde vragen rondom geurbranders

Hoe werkt een geurbrander?

Een geurbrander maakt gebruik van warmte, meestal door middel van een waxinelichtje, om de geuren uit wax of etherische oliën te laten verdampen. Vervolgens worden deze geuren verspreid in de ruimte.

Welke soorten geuren kunnen worden gebruikt met een geurbrander?

Met een geurbrander kun je eigenlijk alle soorten geuren gebruiken. Je hebt namelijk waxblokjes en etherische oliën in allerlei geuren. Denk bijvoorbeeld aan fruitig, bloemig of kruidig.

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen bij het gebruik van een geurbrander?

Je moet onder andere een geurbrander plaatsen op een hittebestendige ondergrond. Daarnaast moet je de geurbrander buiten bereik van kinderen en huisdieren houden. 

Waar kan ik een geurbrander kopen?

In onze top 5 beste waxbranders verwijzen we naar webshops die deze specifieke branders verkopen. Daarnaast zijn ze vaak te koop bij woonwinkels, cadeauwinkels of wellnesswinkels.  

Hoe is deze top 5 opgesteld?

We hebben onderzoek gedaan naar de beste geurbranders op dit moment. Hierbij hebben we gekeken naar de werking, de prijs, de kwaliteit, de uitstraling en overige voor- en nadelen. Aan deze top 5 kunnen geen rechten worden ontleend.

Geurbranders bij CandleCollection

Hopelijk hebben we je door middel van deze blog op weg geholpen naar een geurbrander die goed bij jou past. Heb jij een geurbrander die niet in deze top 5 mag ontbreken? Laat het ons weten. Wij zijn altijd op zoek naar de beste geurproducten. Kijk voor meer inspiratie ook eens bij onze andere blogs.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

1 gedachte over “De beste geurbranders van 2023”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.