Citronella kaars: de 5 beste kaarsen tegen muggen

Ben je klaar voor een zomer vol buitenplezier zonder die vervelende muggen? Zoek niet verder, want de citronella kaars is jouw antwoord! Deze geweldige kaars is speciaal ontworpen om muggen op afstand te houden en zo je zomeravonden op bijvoorbeeld de camping ontspannen en mugvrij te maken. Maar hoe kan het eigenlijk dat een citroen geurkaars de muggen op afstand houdt? En wat zijn de beste citronella kaarsen? Je leest het allemaal in deze blog.

Hoe werkt een anti muggen kaars?

Waarom is de citronella kaars zo effectief tegen muggen? Het geheim zit in het hoofdingrediënt, citronella olie. Muggen hebben een hekel aan de sterke geur van citroen en vermijden daarom graag plekken waar deze geur aanwezig is. Wanneer je een citronella kaars aansteekt, verspreidt de geur zich in de lucht en vormt een beschermende barrière tegen rondvliegende muggen.

Naast het afweren van muggen heeft de citronella kaars nog een extra voordeel. De heerlijke geur van citronella creëert een ontspannen sfeer en voegt een vleugje frisheid toe aan je ruimte. Het staat bekend om zijn aromatherapeutische eigenschappen, waardoor het je helpt ontspannen en genieten van de zomerse avonden. Naast citroen, zorgen nog meer geuren voor een ontspannende sfeer. Lees er meer over in onze blog over de 10 beste geurkaarsen.

Top 5 citronella kaarsen 

Nu je weet waarom de citronella geurkaars zo effectief is tegen muggen, wil je natuurlijk weten welke kaars je het beste kan kiezen. Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw smaak. CandleCollection heeft al jaren ervaring met geurkaarsen en daardoor hebben wij een goed beeld van welke kaarsen het meest populair zijn. Hieronder vind je de 5 meest populaire citroen kaarsen. 

  1. Citronella kaars in betonnen houder
  2. Terracotta schaaltje met citroen geurkaars
  3. Grote citronella kaars
  4. Citronella waxinelichtjes
  5. Luxe citronella kaarsen:

1. De meest populaire citronella kaars

Al jarenlang is de citroen kaars in een betonnen houder erg populair. Het past binnen een robuuste stijl en is daardoor perfect voor buiten. Bestel onze favoriete kaars via onderstaande link:

2. Terracotta schaaltje met citroen geurkaars

Wanneer je aan een citronella kaars denkt, dan denk je waarschijnlijk direct aan de gele kaars in het terracotta bakje. Dit is de meest voorkomende kaars met citroengeur en op bijna iedere camping verkrijgbaar. Een praktische oplossing voor het muggenprobleem, maar wellicht niet de mooiste kaars die je iedere avond op tafel wilt zetten. Mocht je het uiterlijk van de kaars niet heel belangrijk vinden, of je vind deze typische citronella kaars juist mooi (smaken verschillen🙂), dan kun je ze hieronder direct bestellen:

3. Grote citronella kaars

Wanneer je je citronella kaarsen vaak aansteekt, is het wellicht slimmer om een grote citroen kaars aan te schaffen. Onze favoriet onder de grote geurkaarsen is de citronella kaars in een cementen pot:

4. Citronella waxinelichtjes

Wanneer je juist op zoek bent naar kleine kaarsjes, dan zijn de citronella waxinelichtjes perfect. Je kan deze schattige theelichtjes ook gebruiken wanneer je zelf een mooie theelichthouder hebt.

5. Luxe citronella kaars

Ben je fan van een luxe sfeer in de tuin of op de camping? Dan is de luxe citronella kaars een goede keus voor jou. Luxe hoeft niet duur te zijn en daarom vinden wij de citronella lantaarn erg leuk! Een iets duurdere optie, maar wel erg mooi, is de grijze Mon Dada Urban Outdoor kaars. 

Anti muggen kaarsen bij CandleCollection

Bovenstaande kaarsen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kwaliteit, effectiviteit tegen muggen en duurzaamheid. Elke kaars helpt bij een langdurige bescherming tegen muggen en zorgt voor een aangename geur in je buitenruimte. Toch is het slim om naast de citronella kaars jezelf ook te beschermen door bijvoorbeeld muggenspray te gebruiken. Op deze manier ben je nog beter beschermd.

Kortom, een citronella kaars mag niet ontbreken wanneer je een mugvrije zomer wil ervaren. Met zijn krachtige afwerende eigenschappen en heerlijke geur, is het een goede keuze om muggen op afstand te houden. Kies uit onze top 5 van de beste citronella kaarsen van 2023 en geniet van een zomer vol buitenplezier!

Opmerking: dit artikel bevat affiliate links. Als je een product koopt via een van deze links, ontvangen wij een kleine commissie zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om de website draaiende te houden en jou te blijven inspireren met leuke blogs. Staat jouw favoriete citroen kaars niet in onze top 5? Laat het ons weten zodat we ook deze kaars kunnen uitproberen.

Citroen kaars zelf maken

Naast onze verzameling citroen kaarsen, kun je er ook voor kiezen om zelf citronella kaarsen te maken. In onze blog over het maken van geurkaarsen zie je precies hoe je dit kan doen. Voeg citroen geur toe en jouw zelfgemaakte citroen kaars is klaar! 

Tip: Voeg je citroen geur toe aan een andere kleur kaarsvet. Op deze manier heb je een super unieke citronella kaars aangezien ze normaal bijna altijd geel van kleur zijn.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

4 gedachten over “Citronella kaars: de 5 beste kaarsen tegen muggen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.