De beste geurkaarsen van 2024

Stel je wilt via internet een nieuwe geurkaars kopen. We kunnen ons voorstellen dat het dan erg lastig is om een lekkere geurkaars uit te kiezen. Je kan niet even ruiken of voelen aan de kaars wat de keuze erg moeilijk maakt. En hoe weet je dat je te maken hebt met goede geurkaarsen? CandleCollection wil je graag helpen met het kiezen van de juiste geurkaars. Daarom hebben wij een lijst voor je gemaakt met de beste geurkaarsen van 2024!

Hoe bepaal je de beste geurkaars?

Je vraagt je vast af hoe wij een lijst met de beste geurkaarsen kunnen opstellen aangezien iedereen een andere smaak heeft? Dat klopt. Daarom hebben wij online reviews geanalyseerd en dit gecombineerd met onze eigen expertise om een complete lijst op te stellen. Na een aantal jaren in de kaarsen branche hebben we al veel kaarsen voorbij zien komen en veel kennis rondom geuren, materialen en designs opgebouwd. Voor het opstellen van deze top 10 beste geurkaarsen hebben we dus ook niet alleen gekeken naar de geuren. Ook het design van de kaars, het aantal branduren en het materiaal vinden wij erg belangrijk. 

Onze top 10 beste geurkaarsen van Nederland

Bekijk hieronder een lijst met de beste geurkaarsen. Daarna gaan we op iedere kaars dieper in om je te voorzien van alle informatie om een goede keus te kunnen maken. Via de linkjes kun je de kaars eenvoudig direct bestellen.

  1. Rituals: The Ritual of Karma Scented Candle
  2. WoodWick: Hourglass Large Geurkaars – Warm Wool
  3. Rituals: The Ritual of Ayurveda Scented Candle
  4. Voluspa: Embossed Glass – Mokara
  5. JANZEN: Scented Candle Skin 90
  6. WoodWick: Heartwick Flame Ellipse – Lavender Spa
  7. Voluspa: Petite Decorative – Baltic Amber
  8. Baobab Collection: Stones Lazuli – 24 cm
  9. Cartello Home: Croco Goud Leer – Flamma
  10. Yankee: Candle Christmas Magic

1. Rituals: The Ritual of Karma Scented Candle

De beste geurkaars is voor ons The Ritual of Karma Scented Candle. Rituals is al jaren erg populair en dat is niet voor niets. Deze geurkaars brengt een heerlijke lichtzoete geur in je woning. Geniet urenlang van het heerlijke aroma van heilige lotus en de voedende kracht van witte thee. De geur van deze geurkaars is lekker, maar niet te overheersend waardoor je er niet snel op uitgekeken bent. Door deze subtiele geur is deze geurkaars geschikt voor zowel de zomer als de winter.

Naast de lekkere geur heeft deze kaars een mooi maar niet te uitgesproken design. Hierdoor past het in ieder interieur. Ook de prijs/kwaliteit verhouding van The Ritual of Karma Scented Candle is goed door het hoge aantal branduren.

Branduren: 50 uur

2. WoodWick: Hourglass Large Geurkaars – Warm Wool

Een welverdiende tweede plaats voor de WoodWick Hourglass Large Geurkaars – Warm Wool. Deze geurkaars van WoodWick laat je genieten van de warme geur van wol in combinatie met wilde bloemen. Dit zorgt voor een sfeer waarin je je heerlijk kan ontspannen. Ideaal voor een avond op de bank of voor wanneer je behoefte hebt aan rust. 

De WoodWick kaarsen staan niet alleen bekend om de heerlijke geuren maar ook om het knisperende geluid. Zoals de naam WoodWick al doet vermoeden, is het kaarsenlont gemaakt van hout waardoor er een knisperend geluid ontstaat wanneer je hem aansteekt. Hierdoor wordt de beleving nog beter en lijkt het net alsof je bij het haardvuur zit. 

Ondanks dat de prijs iets hoger ligt, krijg je zeker waar voor je geld. Het is namelijk een grote kaars met een hoog aantal branduren. Extra lang genieten dus!

Branduren: 130 uur

Mis geen kaarsennieuws en trends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

3. Rituals: The Ritual of Ayurveda Scented Candle

De derde plaats in onze lijst voor beste geurkaarsen gaat naar The Ritual of Ayurveda Scented Candle van Rituals. Deze geurkaars is rood van kleur en heeft een wat meer kruidige geur. Bij het aansteken van de kaars komt een aroma van Indiase roos en zoete amandelolie vrij. Deze geur roept positieve gevoelens op en zorgt voor een ontspannen sfeer. Doordat de geur iets kruidiger is dan de voorgaande geurkaarsen, is deze kaars ook erg lekker in de herfst en winter.

Het uiterlijk van de Rituals kaars is in 2023 vernieuwd. Hierdoor geniet je van een nog strakker en moderner design. Daarnaast is de kwaliteit verbeterd en wordt de kaars geleverd in een vernieuwde verpakking. Ben je verliefd geworden op deze geur? Probeer dan ook eens de geurstokjes van The Ritual of Ayurveda.

Branduren: 50 uur

4. Voluspa: Embossed Glass – Mokara

De vierde beste geurkaars vinden wij de Voluspa Embossed Glass – Mokara. Voluspa is wellicht iets minder bekend, maar zeker niet minder lekker. Integendeel zelfs. Met deze geurkaars geniet je urenlang van de aroma’s van Mokara Orchidee, Witte Lelie en Spring Moss. Daarmee behoort deze Voluspa kaars tot de kruidige geuren. Alle geurkaarsen van Voluspa zijn op een duurzame, ecologische manier geproduceerd. Deze geurkaars is wellicht iets duurder maar wel een milieuverantwoordelijke keus.

Naast de heerlijke geur en de duurzame manier van produceren, geniet je bij deze geurkaars ook van een prachtig design. Het glas waar de kaars in zit is namelijk voorzien van een prachtige print waardoor het een luxe uitstraling geeft. Nadat de kaars is opgebrand kun je hem dus nog prima gebruik als vaasje of opbergpotje. 

Branduren: 100 uur

5. JANZEN: Scented Candle Skin 90

Op de vijfde plaats staat de beste goedkope geurkaars en dat is de JANZEN Scented Candle Skin 90. Deze JANZEN geurkaars geeft een aroma van kersenbloesem afgewisseld met de frisse lelie en de krachtige tonkaboon. Hierdoor ontstaat een opgewekte en vrolijke sfeer. Het voordeel van JANZEN is dat de geur langzaam wordt vrijgegeven, waardoor de de geur blijft ruiken. 

Het design van deze geurkaars is strak en voorzien van een hoogglans zwarte kleur. De prijs van deze geurkaars is wat lager dan de rest waardoor het een betaalbare optie is. Wel is de kaars iets kleiner van formaat waardoor het aantal branduren ook iets lager ligt.

Branduren: 25 uur

6. WoodWick: Heartwick Flame Ellipse – Lavender Spa

Er stond al een WoodWick kaars op de tweede plaats maar ook de zesde plaats gaat naar WoodWick, namelijk de WoodWick Heartwick Flame Ellipse – Lavender Spa. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze kaars voor een heerlijke geur van Lavendel. Daarnaast komt er een vleugje munt naar voren. Deze combinatie zorgt voor een wellness gevoel waarin je heerlijk kan ontspannen.

Zoals bij alle WoodWick kaarsen is ook deze kaars voorzien van een houten lont waardoor je kan genieten van het knisperende geluid. Daarnaast is deze kaars vormgegeven in een speels design. Door de prachtige lila kleur en de houten deksel is het een leuk accessoire om aan je interieur toe te voegen.

Branduren: 60 uur

7. Voluspa: Petite Decorative – Baltic Amber

Een van onze andere favoriete geurkaarsen is de Voluspa Petite Decorative – Baltic Amber. Zij heeft daarmee de zevende plaats in onze top 10 verdiend. De geurkaars bevat geurnoten van Amberhars, Vanille Orchidee en Sandelhout en heeft daardoor een redelijk kruidig aroma. Net zoals de andere Voluspa kaarsen, is ook deze geurkaars duurzaam geproduceerd en daarmee een milieuvriendelijke optie. 

De kaars is wellicht iets duurder wanneer je kijkt naar het formaat en het aantal branduren, maar het design maakt veel goed. De Baltic Amber geurkaars is namelijk een echte eyecatcher. Daarnaast is het een leuke geurkaars om cadeau te geven!

Branduren: 25 uur

8. Baobab Collection: Stones Lazuli – 24 cm

De achtste plaats gaat naar een prijzige geurkaars maar naar onze mening heeft ze haar plekje helemaal verdient in deze lijst. De Baobab Collection: Stones Lazuli is namelijk prachtig, heerlijk van geur, origineel en heeft een groot aantal branduren. De geur van deze kaars bevat tinten van zeezout en muskus en is hiermee geïnspireerd op de cultuur van Tanzania. 

De Baobab kaarsen zijn met de hand gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van exclusieve materialen. De vaas is voorzien van gemarmerde glas met intens blauwe effecten waardoor het pure luxe uitstraalt. Ben jij opzoek naar een exclusieve kaars die enorm lang mee gaat? Dan is deze kaars precies wat jij zoekt!

Branduren: 400 uur

9. Cartello Home: Croco Goud Leer – Flamma

De negende plaats in deze lijst gaat naar de beste natuurlijke geurkaars van dit moment. Zonder twijfel is dat de Cartello Home Croco Goud Leer – Flamma. Deze geurkaars is de meest natuurlijke en biologische optie aangezien zij gemaakt is van zuivere bijenwas. Zoals je wellicht verwacht zorgt dit voor een licht zoete geur met een vleugje honing. Door de bijenwas verwijderd het vieze luchtjes in de ruimte en zuivert het de luchtwegen.

Deze geurkaars is aan de prijzige kant maar wel helemaal biologisch, met de hand gemaakt en voorzien van een mooi design. De buitenkant van de kaars is voorzien van 100% leer en is vocht en vuil afstotend.

Branduren: 75 uur

10. Yankee: Candle Christmas Magic

De laatst plaats in deze lijst (maar daardoor zeker niet de minste) is voor de Yankee Candle Christmas Magic. Dit is de beste Kerst geurkaars en geeft aroma’s van balsem en dennen met geurnoten van berk en eucalyptus. Daarmee is het de ideale kaars voor Kerst. 

Naast de lekkere geur is de kaars mooi vormgegeven in een glazen pot. Hier komt de rode kleur van de kaars mooi in uit. Deze rode kleur past direct mooi bij de andere Kerstsferen. Hier bovenop is deze geurkaars ook nog eens een betaalbare optie met veel branduren. Win-win dus!

Branduren: 150 uur

De beste geurkaarsen van CandleCollection

Wij hopen dat deze lijst het iets makkelijker voor je maakt om de lekkerste geurkaars te kiezen. Bekijk eventueel ook eens bovenstaande video om de geurkaarsen top 10 nog eens te bekijken. We willen wel vermelden dat deze lijst is gebaseerd op onder andere onze mening, waardoor er waarschijnlijk nog veel andere goede geurkaarsen zijn. Vind jij dat er een specifieke geurkaars terug moet komen in deze lijst? Neem dan contact op, wij zijn altijd nieuwsgierig naar de mening van onze lezer. 

Veelgestelde vragen geurkaarsen

Door de jaren heen hebben wij al veel vragen van onze lezers ontvangen. Om het voor jou makkelijker te maken hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden hier alvast voor je uitgeschreven. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wie is de uitvinder van de geurkaars?

Het is niet precies bekend wie de geurkaars heeft uitgevonden. Ze zijn sinds de eeuwwisseling erg in populariteit gestegen. Lees meer over het ontstaan in onze blog over de geschiedenis van de kaars.

Hoe werkt een geurkaars?

Bij het produceren is van een geurkaars wordt een aroma toegevoegd. Dit kan een geurolie zijn of een natuurlijk geurproduct. Wanneer de kaars wordt aangestoken, begint het kaarsvet te smelten. Hierdoor komt de geur vrij en wordt de ruimte gevuld met deze geuren.

Hoe gebruik je een geurkaars?

Wanneer je een geurkaars wilt gebruiken is het belangrijk om hem lang genoeg te laten branden. Over het algemeen geldt de regel dat de bovenkant van de geurkaars gesmolten moet zijn voordat je de kaars uitblaast. Hierdoor voorkom je dat er ‘gaten’ (= tunnelvorming) in de kaars ontstaan. Dit proces kan 1 tot 3 uur duren. Dit verschilt per type kaars en merk kaars.

Hoe lang doe je met een geurkaars?

Hoe lang je met een geurkaars kan doen is afhankelijk van de grootte van de kaars, de dikte van de lont, het aantal lonten en hoe vaak je hem aansteekt. Wanneer je een geurkaars koopt staat er vaak bij wat het gemiddelde aantal branduren is. dit kan variëren van 25 uur tot honderden uren.

Welke geurkaarsen zijn goed?

Het is lastig om antwoord te geven op de vraag welke kaarsen ‘goed’ zijn. Dit is namelijk voor iedereen anders. Wel hebben we bij CandleCollection veel onderzoek gedaan naar onze geurkaarsen. De kaarsen die wij op deze site benoemen vallen veelal onder de luxe geurkaarsen. Wij zijn van mening dat al deze kaarsen 'goed' zijn.

Wat zijn de beste geurkaarsen?

CandleCollection heeft onderzoek gedaan naar de beste geurkaarsen. Bekijk onze top 10 beste geurkaarsen in onze blog.

Welke geurkaars is lekker?

Welke geur lekker is, is voor iedereen anders. Wel hebben we zicht op de geuren en kaarsen die het meest worden verkocht en hebben we al veel reviews geschreven van kaarsen die wij lekker vinden. Bekijk hier alle reviews.

Waarom zijn geurkaarsen zo duur?

Geurkaarsen hoeven niet duur te zijn. Er zijn ook genoeg goedkope geurkaarsen. Echter zien we dat luxe kaarsen merken zich steeds meer focussen op een duurzame productie met natuurlijke producten. Hierdoor lopen de inkoop- en productiekosten op waardoor de geurkaarsen iets duurder worden. Het voordeel hiervan is dat je geniet van een milieuvriendelijke geurkaars.

Welke geurkaarsen zijn niet schadelijk?

Tegenwoordig richten steeds meer merken zich op natuurlijke kaarsen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bijenwas kaarsen. Bijenwas is een stevige stof die bijen creëren om hun raten mee te bouwen. Het is vooral belangrijk dat je geen geurkaarsen koopt die gemaakt zijn van paraffine.

Hoe maak je geurkaarsen?

Geurkaarsen kun je eenvoudig zelf maken. Laat sojawas of oude kaarsen smelten en voeg hier de lekkerste geuren aan toe. Giet het vervolgens in een potje en je eigen geurkaars is klaar. Bekijk onze uitgebreide handleiding in onze blog over het maken van geurkaarsen.

Waar kan ik geurkaarsen kopen?

Geurkaarsen kun je eenvoudig online kopen. Op CandleCollection hebben we vanuit verschillende websites de mooiste geurkaarsen verzameld. Op deze manier hoef je niet het hele internet af te zoeken voor mooie geurkaarsen. Door op een van onze producten te klikken wordt je automatisch doorgestuurd naar een van onze partners. Hier kun je vervolgens jouw geurkaars bestellen.

Meer geurkaarsen inspiratie?

Ben je nog lang niet uitgekeken op al deze lekkere kaarsen? Bezoek dan ook eens onze blog. Hier vertellen we regelmatig meer over onze favorieten geuren, nieuwe kaarsen en vooral ook enorm veel DIY-projecten. Hieronder hebben we alvast een aantal populaire blogartikelen voor je uitgelicht:

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

6 gedachten over “De beste geurkaarsen van 2024”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.