NIEUW: Kerstboom kaarsen

Over een aantal weken komen de Kerstdagen er alweer aan. En dus kunnen de voorbereidingen alvast beginnen. Op het Kerstdiner mag naast al het lekkere eten de sfeervolle accessoires natuurlijk niet ontbreken. CandleCollection heeft alvast onderzoek gedaan en de mooiste Kerst kaarsen voor je op een rijtje gezet. Onze favoriet? De Kerstboom kaars natuurlijk! Bekijk in deze blog de mooiste Kerst kaarsen en ontdek hoe je zelf Kerstboom kaarsjes maakt. 

Kerstboom kaarsen in vele kleuren en maten

Zoals de naam al doet vermoeden is de Kerstboom kaars een kaars in kerstboom vorm. Echter zijn er nog veel verschillen tussen de kaarsen. Zo hebben we veel verschillende maten en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor de typische groene Kerst kaars of voor een stijlvolle gouden kaars. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Kerst geurkaarsen

Is de Kerstboom kaars toch niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook kiezen voor een van onze kaarsen met een winterse geur, zoals de kaneel geurkaarsen. Deze kaarsen hebben een stijlvolle uitstraling die het hele jaar in je interieur passen maar de geuren brengen je wel in Kerstsferen. Bekijk onze winterse geurkaarsen hieronder.

Kerst kaarsen maken

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Of wil je zeker weten dat je een unieke kaars hebt? Dan kun je het beste zelf een kerstboom kaars maken. Bij CandleCollection hebben we al verschillende Kerst kaarsen gemaakt en hebben speciaal voor jou een stappenplan opgesteld.

Benodigdheden Kerstboom kaars:

  • Dinerkaars
  • Mesje
  • Vaas
  1. Vul de vaas met warm water (geen kokend water).
  2. Doe de dinerkaars in de vaas en zorg dat hij helemaal ondergedompeld is. Laat de dinerkaars ongeveer 15 minuten in het water staan.
  3. Haal de dinerkaars uit het water. Als het goed is is de kaars nu buigbaar. Hierdoor zal hij dadelijk minder snel breken.
  4. Snijd met een mesje een schuin stukje van de kaars af. Je creëert een soort schubben. Deze schubben vouw je daarna voorzichtig naar buiten zodat er een tak ontstaat. Let op dat de takjes niet breken. 
  5. Herhaal stap 4 zo vaak mogelijk. Je moet hierbij wel een beetje snelheid houden zodat de kaars niet alweer hard wordt.
  6. Zet de zelfgemaakte kerstboom kaars in een kandelaar en je bent klaar!

Zoals je ziet kun je dus in 6 eenvoudige stappen jouw eigen Kerst kaarsen maken. Wanneer je de kaarsen te groot vindt, kun je er voor kiezen om een stukje van de kaars af te snijden zodat hij iets meer in verhouding is. Succes met het maken van jouw Kerstboom kaars!

Over-ons

over ons

Bij CandleCollection vind je de meest luxe geurkaarsen. Naast ons ruime assortiment vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog

1 gedachte over “NIEUW: Kerstboom kaarsen”

Reacties zijn gesloten.