Top 5 mooiste kerstboom kaarsen

Over een aantal weken staan de Kerstdagen alweer voor de deur. Met de voorbereidingen kun je nooit vroeg genoeg beginnen dus bij CandleCollection zijn we alvast aan de slag gegaan. Tijdens het Kerstdiner mogen, naast al het lekkere eten, de sfeervolle accessoires niet ontbreken. Onze favoriete kerstaccessoire is dit jaar met stip op één de kerstboom kaars! In deze blog hebben we de mooiste kerstboom kaarsen voor je op een rij gezet dus lees snel verder. Ga je liever zelf creatief aan de slag? Volg dan ons stappenplan om zelf een kerstboom kaars te maken.

Beste kerstboom kaarsen van 2023

Zoals je van ons gewend bent zetten we graag de mooiste kerstboom kaarsen voor je op een rij. Uiteraard is deze rij gebaseerd op onze mening en hebben we gekeken naar aspecten die wij belangrijk vinden. Denk hierbij aan design, kleur en kwaliteit. Aan deze rij kunnen geen rechten worden ontleend. Staat jouw favoriet er niet tussen? Laat het ons weten via de reacties!

 1. De klassieke kerstboom kaars van Rustik Lys
 2. Luxe gedraaide kerstboom kaars
 3. Dinerkaars in kerstboom vorm
 4. Kerstboom LED kaars
 5. Moderne ronde kerstboom kaars

1. De klassieke kerstboom kaars van Rustik Lys

Wanneer je denkt aan een kerstboom kaars dan denk je waarschijnlijk aan de klassieke variant van Rustik Lys. Klassiek maar nog steeds prachtig en daarom voor ons de mooiste kerstboom kaars van dit moment. Deze kaars is in vele kleuren en maten verkrijgbaar. Je kunt ze dus ook heel leuk samenvoegen voor een mooie Kerst kaarsen set.

2. Luxe gedraaide kerstboom kaars

De tweede plaats gaat naar een luxere variant van de kerstboom kaars. Deze kaars heeft namelijk een mooie draaivorm. Hierdoor ontstaat een luxe uitstraling en past daardoor perfect in het moderne/design interieur. Daarnaast is deze variant net iets origineler en daardoor een super leuke kaars om cadeau te doen.

3. Dinerkaars in kerstboom vorm

Naast de bredere kaarsen, heb je ook dinerkaarsen in kerstboomvorm. Deze staan prachtig in een kandelaar op de kersttafel. Je hebt deze dinerkaarsen in verschillende kleuren en sommige zijn ook met een laagje ‘sneeuw’ verkrijgbaar voor een extra winterse sfeer.

Mis geen kaarsennieuws en trends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

4. Kerstboom LED kaars

Vind jij duurzaamheid en/of veiligheid belangrijk, dan is de kerstboom LED kaars echt iets voor jou. LED kaarsen zijn erg veilig en ideaal wanneer je een huis hebt met kleine kinderen. De kerstboom LED kaars is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daardoor is er altijd een kleur die bij jouw kerstdecoratie past.

5. Moderne ronde kerstboom kaars

De laatste plaats (maar daardoor niet minder mooi) gaat naar de moderne ronde kerstboom kaars. Zoals je wellicht al verwacht, is deze kaars net iets strakker en heeft ronde vormen in plaats van scherpe hoeken. Het leuke is dat deze kaars ook in een LED-variant verkrijgbaar is!

Voor iedereen een geschikte Kerstboom kaars

Naast deze top 5 kerstboom kaarsen zijn er natuurlijk nog veel meer mooie kaarsen. Denk aan een kerstboom kaars in het zwart of roestkleur. Ga voor een kerstboom kaars met glitters of combineer al deze varianten met elkaar op een mooie schaal. Je kan alle kanten op. Bekijk hieronder tientallen andere kerstboom kaarsen en bestel jouw favoriet bij een van onze partners.

Kerstboom kaars maken

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Of wil je zeker weten dat je een unieke kaars hebt? Dan kun je het beste zelf een kaars in de vorm van een kerstboom maken. Bij CandleCollection hebben we al verschillende kaarsen gemaakt en hebben speciaal voor jou een stappenplan opgesteld.

Benodigdheden Kerstboom kaars:

 • Dinerkaars
 • Mesje
 • Vaas

Benodigde tijd: 30 minuten

Bekijk ook de onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.

 1. Vul de vaas met warm water (geen kokend water).

 2. Doe de dinerkaars in de vaas en zorg dat hij helemaal ondergedompeld is. Laat de dinerkaars ongeveer 15 minuten in het water staan.

 3. Haal de dinerkaars uit het water. Als het goed is is de kaars nu buigbaar. Hierdoor zal hij dadelijk minder snel breken.

 4. Snijd met een mesje een schuin stukje van de kaars af. Je creëert een soort schubben. Deze schubben vouw je daarna voorzichtig naar buiten zodat er een tak ontstaat. Let op dat de takjes niet breken. 

 5. Herhaal stap 4 zo vaak mogelijk. Je moet hierbij wel een beetje snelheid houden zodat de kaars niet alweer hard wordt.

 6. Zet de zelfgemaakte kerstboom kaars in een kandelaar en je bent klaar!

Zoals je ziet kun je dus in 6 eenvoudige stappen jouw eigen kaarsen maken. Wanneer je de kaarsen te groot vindt, kun je er voor kiezen om een stukje van de kaars af te snijden zodat hij iets meer in verhouding is. Veel succes met het maken van jouw Kerstboom kaars!

Meer kaarsen bij CandleCollection

Is de kaars in de vorm van een kerstboom toch niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook kiezen voor een van onze kaarsen met een winterse geur, zoals de kaneel geurkaarsen. Deze kaarsen hebben een stijlvolle uitstraling die het hele jaar in je interieur passen, maar de geuren brengen je wel in Kerstsferen. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Dan kun je ook een kijkje nemen bij onze top 10 beste geurkaarsen of op ons inspiratieblog.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

3 gedachten over “Top 5 mooiste kerstboom kaarsen”

Reacties zijn gesloten.