NIEUW: De mooiste Kerstboom kaarsen

Over een aantal weken staan de Kerstdagen alweer voor de deur. Met de voorbereidingen kun je nooit vroeg genoeg beginnen dus bij CandleCollection zijn we alvast aan de slag gegaan. Tijdens het Kerstdiner mogen, naast al het lekkere eten, de sfeervolle accessoires niet ontbreken. Onze favoriete Kerst accessoire is dit jaar met stip op één de Kerstboom kaars! In deze blog hebben we de mooiste Kerstboom kaarsen voor je op een rij gezet dus lees snel verder. Ga je liever zelf creatief aan de slag? Volg dan ons stappenplan om zelf een Kerstboom kaars te maken.

Kerstboom kaarsen in vele kleuren en maten

Zoals de naam al doet vermoeden is de Kerstboom kaars een kaars in kerstboom vorm. Echter zijn er nog veel verschillen tussen de kaarsen. Denk hierbij aan verschillende formaten, kleuren, stijlen etc. De Kerstboom kaars in het goud is toch wel de meest populaire variant. Maar ook de groene of witte Kerstboom kaarsen doen het goed. Bekijk hieronder de meest populaire Kerstboom kaarsen van 2022:

Voor iedereen een geschikte Kerstboom kaars

Naast deze drie kaarsen zijn er natuurlijk nog veel meer mooie Kerstboom kaarsen. Denk aan een kerstboom kaars in het zwart of roestkleur. Ga voor een Kerstboom kaars met glitters of combineer al deze varianten met elkaar op een mooie schaal. Je kan alle kanten op. Bekijk hieronder tientallen kerstboom kaarsen en bestel jouw favoriet bij een van onze partners.

Kerst kaarsen maken

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Of wil je zeker weten dat je een unieke kaars hebt? Dan kun je het beste zelf een kerstboom kaars maken. Bij CandleCollection hebben we al verschillende kaarsen gemaakt en hebben speciaal voor jou een stappenplan opgesteld.

Benodigdheden Kerstboom kaars:

  • Dinerkaars
  • Mesje
  • Vaas

Benodigde tijd: 30 minuten.

Bekijk ook de onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.

  1. Vul de vaas met warm water (geen kokend water).

  2. Doe de dinerkaars in de vaas en zorg dat hij helemaal ondergedompeld is. Laat de dinerkaars ongeveer 15 minuten in het water staan.

  3. Haal de dinerkaars uit het water. Als het goed is is de kaars nu buigbaar. Hierdoor zal hij dadelijk minder snel breken.

  4. Snijd met een mesje een schuin stukje van de kaars af. Je creëert een soort schubben. Deze schubben vouw je daarna voorzichtig naar buiten zodat er een tak ontstaat. Let op dat de takjes niet breken. 

  5. Herhaal stap 4 zo vaak mogelijk. Je moet hierbij wel een beetje snelheid houden zodat de kaars niet alweer hard wordt.

  6. Zet de zelfgemaakte kerstboom kaars in een kandelaar en je bent klaar!

Zoals je ziet kun je dus in 6 eenvoudige stappen jouw eigen kaarsen maken. Wanneer je de kaarsen te groot vindt, kun je er voor kiezen om een stukje van de kaars af te snijden zodat hij iets meer in verhouding is. Veel succes met het maken van jouw Kerstboom kaars!

Luxe geurkaarsen bij CandleCollection

Is de Kerstboom kaars toch niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook kiezen voor een van onze kaarsen met een winterse geur, zoals de kaneel geurkaarsen. Deze kaarsen hebben een stijlvolle uitstraling die het hele jaar in je interieur passen maar de geuren brengen je wel in Kerstsferen. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Dan kun je ook een kijkje nemen bij onze top 10 beste geurkaarsen, onze mooiste Kerst kaarsen of ons complete geurkaarsen overzicht. 

Over-ons

over ons

Bij CandleCollection vind je de meest luxe geurkaarsen. Naast ons ruime assortiment vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog

3 gedachten over “NIEUW: De mooiste Kerstboom kaarsen”

Reacties zijn gesloten.