Bijenwas kaarsen

De populariteit rondom bijenwas kaarsen wordt met de dag groter. Steeds meer consumenten houden zich bezig met milieuvriendelijke oplossingen en daar is een bijenwas kaars er een van. Maar wat is bijenwas eigenlijk? En hoe ziet een bijenwas kaars er uit? Waar kun je bijenwas kaarsen kopen? Op al deze vragen geeft CandleCollection je graag antwoord. Lees snel verder en ontdek alles over de wereld van bijenwas kaarsen.

Wat is bijenwas?

Waar de meeste kaarsen worden gemaakt van paraffine korrels, worden bijenwas kaarsen, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van bijenwas. Bijenwas is een stevige stof die bijen creëren om hun raten mee te bouwen. In deze raten slaan zij vervolgens onder andere hun honing op. Bijenwas heeft een redelijk hoog smeltpunt (tussen de 62 en 65 graden) en is daardoor een ideaal materiaal voor kaarsen.

Bijenwas kaarsen kopen bij CandleCollection

Ondanks dat bijenwas kaarsen van hetzelfde materiaal worden gemaakt, zijn ze niet allemaal hetzelfde. Er zijn namelijk verschillende manieren om bijenwas kaarsen te maken. Zo kun je de kaarsen gieten, rollen of dompelen. Daarnaast heb je nog verschillende formaten. Ook kleuren kunnen van elkaar verschillen. Bijenwas heeft van zichzelf een wit/gele kleur, maar wordt soms ook nog gemengd met andere materialen waardoor andere kleuren kunnen ontstaan. Bij CandleCollection vind je de volgende soorten bijenwaskaarsen:

Gerolde bijenwas kaarsen

Een methode van het maken van kaarsen is door de bijenwas op te rollen. Hierbij wordt rondom een kaarslont gerold. Op deze manier behoud je het leuke patroon waardoor je direct aan de kaars kan zien dat het van bijenwas is gemaakt. Bekijk hieronder de gerolde bijenwas kaarsen en bestel hem direct bij een van onze partners:

Dinerkaarsen van bijenwas

Een tweede methode om kaarsen te maken is door het kaarslont steeds in de gesmolten bijenwas te dompelen. Door deze stap te herhalen wordt de kaars steeds iets dikker. De meeste dinerkaarsen worden op deze manier gemaakt. Bekijk hieronder alle bijenwas dinerkaarsen:

Stompkaarsen van bijenwas

Wanneer je op zoek gaat naar een bijenwas kaars dan kom je vaak terecht bij de stompkaarsen. Deze kaarsen hebben over het algemeen een hoog aantal branduren. Daarnaast hebben ze door de bijenwas vaak een prachtige gele kleur. Hieronder vind je alle stompkaarsen van bijenwas:

Geurkaarsen van bijenwas

Als specialist in geurkaarsen mogen de luxe geurkaarsen van bijenwas natuurlijk niet ontbreken bij CandleCollection. Cartello Home is een van de specialisten als het gaat om bijenwas geurkaarsen. De bijenwas kaars is in een glazen pot met krokodillen print gegoten voor een extra luxe effect. Bestel via onderstaande links jouw favoriete bijenwas geurkaars:

Bijenwas waxinelichtjes

Ben je op zoek naar kleine bijenwas kaarsjes? Dan zijn de bijenwas theelichtjes echt iets voor jou. Deze bijenwas waxinelichtjes zijn ideaal voor een kleine kaarsenhouder. Bekijk hieronder onze bijenwas theelichtjes:

Waarom zijn bijenwas kaarsen duurder?

Zoals je wellicht al is opgevallen zijn de bijenwas kaarsen over het algemeen duurder dan ‘normale’ kaarsen. Dit is eigenlijk niet heel gek als je je beseft dat er honderden bijen hard hebben staan zweten om deze bijenwas te produceren. Aan al dit harde werk zit natuurlijk een prijskaartje. Daarnaast worden de meeste bijenwas kaarsen daarna met de hand gemaakt. Ook hier zit dus een hoop tijd en energie in. De prijzen van bovenstaande bijenwas kaarsen dus niet heel gek voor een duurzame kaars. Vind je de prijzen toch echt te hoog? Dan kun je wellicht kijken naar andere merken, zoals een WoodWick kaars of JANZEN geurkaars. Echter zijn deze kaarsen niet gemaakt van bijenwas en daardoor niet zo duurzaam als de bijenwas kaarsen.

Hoe kun je zelf bijenwas kaarsen maken?

Een andere manier voor goedkopere bijenwas kaarsen is door de kaarsen zelf te maken. We hebben een blog geschreven over hoe je geurkaarsen kan maken. Je kan deze beschrijving eenvoudig volgen. Het enige wat je anders moet doen, is om bijenwas te gebruiken in plaats van oude kaarsen of paraffine korrels. Daarnaast is geurolie niet perse nodig omdat bijenwas van zichzelf al een kenmerkende geur heeft. Wil jij zelf bijenwas kaarsen maken? Bestel dan via onderstaande links alvast jouw bijenwas korrels:

Waarom bijenwas kaarsen?

Ben je na het zien van al deze mooie kaarsen nog niet helemaal overtuigd? Wij sommen graag nog even de voordelen van bijenwas kaarsen voor je op. 

  1. Bijenwas kaarsen zijn de meest natuurlijke kaarsen die je kan kopen. Bijen ‘zweten’ de was namelijk uit.
  2. Ze hebben een positieve invloed op de luchtwegen.
  3. Bijenwas kaarsen branden langer dan paraffine kaarsen.
  4. Zonder toegevoegde geurolie hebben ze toch een lekkere geur.
  5. Doordat het een zuiver product is, produceren ze een stuk minder rook.