De beste amberblokjes van 2023

Je huis lekker laten ruiken zonder de hele dag geurkaarsen te branden? Het is mogelijk! Waar velen de geurstokjes al ontdekt hebben, zijn de amberblokjes nog net iets minder bekend. Dat is erg zonde want amberblokjes zijn een makkelijke, goedkope maar bovenal een erg goede manier om je huis lekker te laten ruiken. Graag vertellen wij je meer over deze geurblokjes zodat ook jij van deze oplossing kan gaan genieten. Vanuit CandleCollection vertellen we je alles over amberblokjes. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de beste amberblokjes van 2023. Lees snel verder en ontdek het in deze blog.

Hoe bepaal je het beste amberblokje?

Naast onze top 3 van beste geurblokjes, ben je waarschijnlijk ook benieuwd hoe wij deze top 3 hebben opgesteld. Hiervoor hebben we oneindig veel online reviews geanalyseerd en dit gecombineerd met onze eigen expertise. CandleCollection is al jaren erg bekend in de huisgeuren branche. We hebben al veel amberblokjes voorbij zien komen en kennis rondom geuren en materialen opgebouwd. Natuurlijk kunnen smaken verschillen, waardoor er geen rechten aan deze top 3 kunnen worden ontleend.

Top 3 beste amberblokjes

Hieronder vind je de lijst met onze top 3 beste geurblokjes. Later in deze blog gaan op ieder amberblokje dieper in om je te informeren over alle voor- en nadelen. Je kan op de linkjes klikken om de amberbokjes te bestellen of voor meer informatie.

  1. ByBazz: 2 amberblokjes met houten schaaltje & raspje
  2. Comforder: 3 Amberblokjes met schaaltje, rasp en geurzakje
  3. Interior Scent: 3 Amberblokjes (Jasmijn, Amber en Black musk)-originele Marokkaanse geurblokjes

1. ByBazz: 2 amberblokjes met houten schaaltje & raspje

De beste amberblokjes zijn de amberblokjes van ByBazz. Deze amberblokjes worden op traditionele wijze met de hand gemaakt in Marokko. De blokjes ruiken heerlijk en de geur blijft lang in de ruimte hangen. Daarnaast kun je bij ByBazz kiezen voor een leuke set waardoor het ideaal is om als cadeau te geven. De kwalitatieve amberblokjes zijn erg betaalbaar en worden snel geleverd.

ByBazz, 2 amberblokjes met houten schaaltje met raspje, huisparfum, cadeau-set, geurblokjes

ByBazz, 2 amberblokjes met houten schaaltje met raspje, huisparfum, cadeau-set, geurblokjes, Merkloos

2. Comforder: 3 Amberblokjes met schaaltje, rasp en geurzakje

De tweede plaats van beste geurblokjes gaat naar de Comforder amberblokjes. Ook deze amberblokjes zijn van erg hoge kwaliteit en dit merk je direct. De blokjes ruiken heerlijk en naast amber zijn er nog vele andere geuren verkrijgbaar. Duurzaamheid staat bij Comforder hoog in het lijstje en ze zorgen voor een snelle levering. Deze amberblokjes zijn erg geschikt om als cadeau te geven, want naast de blokjes krijg je ook een mini rasp, schaaltje, een zakje en kunnen ze in een mooie cadeauverpakking geleverd worden. 

Comforder 3 Amberblokjes Amber - Geurblokjes Set met Schaaltje, Rasp en Geurzakje - Giftset - Moederdag Cadeautje

Comforder 3 Amberblokjes Amber - Geurblokjes Set met Schaaltje, Rasp en Geurzakje - Giftset - Moederdag Cadeautje, comforder

3. Interior Scent: 3 Amberblokjes (Jasmijn, Amber en Black musk)-originele Marokkaanse geurblokjes

De top 3 wordt afgesloten met de geurblokjes van Interior Scent. Wij zijn fan van deze amberblokjes door de heerlijke (verschillende) geuren. Ze worden handgemaakt en zijn afkomstig uit Marokko. Echter zijn deze blokjes vaak wel wat kleiner dan de andere amberblokjes in deze top 3.

3 Amberblokjes (Jasmijn, Amber en Black musk)-originele Marokkaanse geurblokjes-giftset-huisparfum-amberblokje

3 Amberblokjes (Jasmijn, Amber en Black musk)-originele Marokkaanse geurblokjes-giftset-huisparfum-amberblokje, Interior Scent

Mis geen kaarsennieuws en trends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Allerlei soorten geurblokjes

Naast de geur amber, zijn er nog veel meer soorten geurblokjes. Het principe is hetzelfde, alleen kan je dus genieten van nog veel meer geuren. Denk bijvoorbeeld aan vanille, jasmijn of lavendel. Op deze manier kun je dus eenvoudig variëren met geuren in huis. Bijvoorbeeld in de badkamer een andere geur dan in de woonkamer. Bekijk hieronder de verschillende geuren en bestel jouw favoriet.

Rasp, een onmisbaar accessoire

Om lang te kunnen genieten van amberblokjes is het belangrijk om af en toe het blokje bij te schaven. Op deze manier haal je het buitenste laagje eraf en komen er weer nieuwe geuren vrij. Dit doe je eenvoudig met een mini rasp. Via onderstaande link kun je eenvoudig een mini rasp voor amberblokjes bestellen. Ook kun je kiezen voor een cadeauset. Hier zit vaak al een mini rasp bij inbegrepen.

Schaaltjes voor je geurblokjes

Het laatste accessoire dat je nodig hebt om te kunnen genieten van de heerlijke geuren van amberblokjes is een leuk schaaltje. Deze zijn in vele maten, soorten en kleuren beschikbaar. Dus het is maar net wat je mooi vindt. Kies bijvoorbeeld voor een stenen schaaltje, een bamboe schaaltje of juist een typisch Marokkaans schaaltje. 

Wat zijn amberblokjes?

Amberblokjes zijn geurblokjes die van oorsprong gebruikt werden als parfum. De geurblokjes bevatten geen alcohol waardoor het vooral gebruikt wordt in islamitische landen. Door het amberblokje over je huid te wrijven, blijft er een heerlijke kruidige geur hangen. In Nederland zijn ze vooral bekend als geurblokje om een ruimte lekker te laten ruiken.

Hoe gebruik je amberblokjes?

Amberblokjes kun je op veel verschillende manieren gebruiken:
– Leg het amberblokje op een schaaltje om een ruimte heerlijk te laten ruiken
– Wrijf het blokje over je huid en gebruik het als parfum
– Doe het amberblokje in een organza zakje en hang het in je kledingkast of auto
– Schaaf het blokje met een rasp een beetje bij wanneer de geur vermindert. Hierdoor wek je de geur weer op.
– Het poeder dat je eraf schaaft kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld in de stofzuigerzak.
– Verwarm/smelt het amberblokje (bijvoorbeeld met een oliebrander) zodat de geur nog sterk wordt.

Wat kosten amberblokjes?

Een amberblokje koop voor slechts een paar euro. Het is dus een erg goedkope manier om je huis lekker te laten ruiken. De prijzen voor één blokje variëren tussen de €4,- en €7,-. Een kleine starterset koop je al vanaf €13,95.

Amberblokje kopen, waar moet je op letten?

Een geurblokje kopen is eigenlijk erg makkelijk. Ten eerste kijk je welke geur je het lekkerste vindt. Is dit amber of toch een andere geur? Ten tweede de hoeveelheid die je nodig hebt. Wil je het toilet lekker laten ruiken of je gehele woonkamer? En ten derde kijk je welke accessoires je nodig hebt. Heb je al een schaaltje, rasp en/of een organza zakje of moet je deze nog aanschaffen?

Hoeveel amberblokjes in huis?

Eén amberblokje geeft een sterke geur af die voldoende is om bijvoorbeeld je toilet of kleine badkamer lekker te laten ruiken. Wil je een grotere kamer lekker laten ruiken, zoals je slaapkamer? Kies dan voor bijvoorbeeld twee of drie blokjes.

Hoe lang gaan amberblokjes mee?

Amberblokjes kunnen erg lang mee gaan maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe je met het blokje omgaat. Schaaf je het blokje regelmatig bij om het poeder te gebruiken? Of smelt je het amberblokje voor een sterkere geur? Dan gaat je blokje minder lang mee dan wanneer je het ‘gewoon’ op een schaaltje legt. Over het algemeen kun je stellen dat een blokje ongeveer een jaar mee gaat.

Kan je amberblokjes combineren?

Ja, je kan amberblokjes erg goed combineren. Dit is juist leuk om te doen omdat je dan jouw ideale geur kan samenstellen. Een klassieke combinatie is een geurblokje van amber met een geurblokje van vanille. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Probeer zelf wat jij een lekkere combinatie vindt.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

2 gedachten over “De beste amberblokjes van 2023”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.