De lekkerste WoodWick kaarsen

WoodWick kaarsen, iedereen kent ze inmiddels wel. De geurkaarsen van WoodWick laten je genieten van de lekkerste geuren en zorgen voor een ontspannen sfeer door het knisperende geluid. De laatste jaren zijn er ontzettend veel WoodWick geuren bijgekomen waardoor we het ons kunnen voorstellen dat het lastig is om online een WoodWick kaars te kopen. Bij CandleCollection doen we al jarenlang onderzoek naar de beste geurkaarsen en om jou te helpen hebben wij een lijstje gemaakt met de lekkerste WoodWick geuren van dit moment.

Welke WoodWick kaars ruikt lekker?

Een lekkere geur is voor iedereen heel persoonlijk dus het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Wel kunnen we kijken welke WoodWick geuren het meest populair zijn. Als specialist in kaarsen hebben wij jarenlang informatie verzameld over welke WoodWick kaarsen het meest verkocht werden. Daarnaast hebben we al veel WoodWick geuren getest. Hieronder vind je de lekkerste WoodWick geuren volgens ons:

  1. WoodWick Warm Wool
  2. WoodWick Linen
  3. WoodWick Cinnamon Chai
  4. WoodWick Fireside
  5. WoodWick Coastal Sunset
  6. WoodWick Lavender Spa
WoodWick-kaars

1. WoodWick Geurkaars – Warm Wool

De beste WoodWick geur is volgens ons WoodWick Warm Wool. Deze geur is niet super uitgesproken waardoor bijna iedereen deze geur lekker vindt. Ideaal om deze kaars als cadeau te geven dus! De combinatie van warme wol en wilde bloemen zorgen voor een aangename, ontspannen geur.

2. WoodWick Geurkaars – Linen

Een tweede WoodWick geur die erg geliefd is, is de WoodWick Linen. Deze geur is perfect wanneer je op zoek bent naar een frisse geur. Het doet je denken aan schoon wasgoed dat hangt te drogen. Deze geurkaars is ook erg lekker voor in de zomermaanden. Pas geleden hebben we hier nog een uitgebreide review over geschreven.

3. WoodWick Geurkaars – Cinnamon Chai

De derde lekkere WoodWick kaars is door de een geliefd, terwijl de ander de geur helemaal niet lekker vindt. We hebben het over de WoodWick Cinnamon Chai. Deze kaars heeft een kruidige kaneel geur met rijke vanille tonen. Door de geur en kleur is het een ideale Kerst kaars.

Mis geen kaarsennieuws en trends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

4. WoodWick Geurkaars – Fireside

De volgende lekkere WoodWick geurkaars is de WoodWick Fireside. Deze kaars herken je aan de rijke geuren van amber, vetiver en muskus. Een perfecte geur voor de donkere winteravonden. Door het knisperende geluid in combinatie met de geur lijkt het namelijk net alsof je echt bij een haardvuur zit. Warm, knus en gezellig dus.

5. WoodWick Geurkaars – Coastal Sunset

Een geur die zeker niet in deze lijst mag ontbreken is de WoodWick Coastal Sunset. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, brengt deze geur de sferen van frisse zeelucht in combinatie met aroma’s van zomerse bloesem en kokos. Deze geurkaars is erg fijn voor in de warmere maanden van het jaar. Daarnaast heeft de kaars een mooie zachtroze kleur waardoor het ook een leuke toevoeging is aan je interieur.

6. WoodWick Geurkaars – Lavender Spa

De laatste lekkere geur in deze rij helpt je in een ontspannen sfeer. We hebben het over de WoodWick Lavender Spa. Na het aansteken van deze kaars herken je direct de geuren van gemengde essentiële lavendel- en eucalyptus olie. Het is een van onze favoriete WoodWick geuren en is perfect voor een wellness gevoel.

Lekkerste WoodWick geurkaarsen

Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere WoodWick geuren. Dus ga vooral opzoek naar naar de WoodWick kaars die bij jou past! Heb je een heerlijke geur gevonden? Dan kan je nog kiezen welk model je wilt kopen. Over het algemeen zijn er vier soorten WoodWick kaarsen te onderscheiden. Bijna alle geuren zijn in deze varianten te koop.

  • WoodWick Hourglass Medium
  • WoodWick Heartwick
  • WoodWick Hourglass Large
  • WoodWick Hourglass Mini

Ben je nog niet helemaal overtuigd en twijfel je nog of een WoodWick geurkaars iets voor jou is? Lees dan onze onderstaande review of bekijk de WoodWick veelgestelde vragen.

Review WoodWick

De afgelopen jaren hebben we al veel WoodWick kaarsen voorbij zien komen. De kaarsen zijn al jarenlang populair en dat is niet voor niets! Ondanks dat we al veel WoodWick kaarsen hebben gebrand, was er nog nooit een officiële review over geschreven. Nu komt daar verandering in! Om een goede review te kunnen schrijven hebben we de WoodWick Mini Linen uitgebreid getest. Natuurlijk nemen we in deze review onze ervaring van de vele andere WoodWick kaarsen mee zodat je een complete WoodWick review kan lezen.

WoodWick kaars Mini Linen
Aanbevolen door CandleCollection
Koop nu
bol.com (€15,40)

WoodWick

Sojawas

Houten lont

€ 15,-

Eerste indruk

Wanneer je de kaars goed bekijkt is het eerste wat opvalt natuurlijk de kleur en het design van de kaars. Over het algemeen hebben de WoodWick kaarsen een lichte of donkere neutrale kleur. Felle kleuren kom je bij WoodWick niet zo snel tegen. Ook het design is redelijk neutraal. Het glazen potje met houten deksel is aan de moderne kant maar eigenlijk geschikt voor iedere ruimte/woonstijl. Wanneer je de deksel van het glazen potje haalt, ruik je direct de geur van de kaars. Dit maakt het kiezen tussen de WoodWick geuren in de winkel een stuk makkelijker. Door middel van de deksel blijft de geur nog in het potje totdat je de kaars wil gaan aansteken.

Op de kaars zie je niet direct van welke was de kaars is gemaakt. Na wat online onderzoek blijkt de kaars van sojawas gemaakt te zijn. Echter staat op sommige websites dat er ook een klein deel kwalitatieve paraffine in de kaars zit. Helaas kunnen we niet bevestigen of dit ook echt zo is. Wel is direct duidelijk van welk materiaal de lont is, namelijk namelijk van hout.

Tijdens het branden van de kaars

Na het aansteken van de kaars ontstaat direct een heerlijk knisperend geluid. Hierdoor lijkt het net alsof je bij een haardvuur zit en creëer je een gezellige, knusse sfeer. Dit is dan ook wat de WoodWick kaars echt anders maakt ten opzichte van andere geurkaarsen. De houten lont brandt mooi op door een klein vlammetje van ongeveer 1 á 2 cm. Bij een tweede keer aansteken is het goed om even te kijken of de lont boven de kaarsenwas niet te lang is want dan ontstaat er een grotere vlam. Je kan de lont dan een beetje afbrokkelen.

Wanneer de kaars een tijdje brandt, komt de heerlijke geur vrij. Wanneer je de betreffende ruimte binnenkomt, ruik je de geur direct. WoodWick heeft een groot assortiment veel verschillende geuren (en formaten) waarbij sommige geuren meer overheersend zijn dan anderen. Wanneer je subtiele geuren lekker vindt dan is een de linen of vanille geurkaars wellicht iets voor jou. Ben je gek op sterke geuren? Probeer dan een meer gedurfde geur zoals de kaneel geurkaars!

Waar wij ook erg enthousiast over zijn bij deze kaarsen, is dat de kaarsenwas redelijk snel vloeibaar wordt. Hierdoor ontstaat een volle smeltpoel, wat betekent dat de volledige was van de kaars wordt opgebrand. Wij hebben bij de WoodWick kaarsen nog nooit last gehad van tunnelvorming!

Na het doven van de kaars

Na een paar uur hebben we de kaars gedoofd. Het is belangrijk dat je een kaars altijd minimaal laat branden totdat de bovenlaag volledig gesmolten is. Gelukkig is dat bij WoodWick kaarsen redelijk snel. Wanneer de kaars helemaal is opgebrand blijven er bij WoodWick bijna geen kaarsenresten achter in de pot (voor zover wij hebben meegemaakt). Wel hebben we een enkele keer last van roetvorming gehad. Achteraf gezien kan dit komen doordat we de lont niet op tijd hadden bijgeknipt waardoor een erg grote vlam ontstond.

Eindbeoordeling

Al met al zijn wij erg enthousiast over WoodWick kaarsen. De WoodWick kaars is door het neutrale design en de hoeveelheid aan geuren toegankelijk voor iedereen! Daarnaast is de kaars uniek door het knisperende geluid en brandt de kaars mooi op. WoodWick is een perfecte kaars om cadeau te geven of om lekker voor jezelf te kopen. Wij raden de WoodWick kaarsen dus zeker aan en beoordelen WoodWick met 4,5 sterren!

Veelgestelde vragen WoodWick
WoodWick kaarsen waar te koop?

De kaarsen van WoodWick zijn op veel plaatsen te koop. CandleCollection verzamelt producten van verschillende verkooppunten. Slechts met één klik kom jij bij deze verkopers terecht. WoodWick geurkaarsen koop je dus eenvoudig via CandleCollection.

Hoe werkt een WoodWick kaars?

Een WoodWick kaars is gemaakt van wax met een houten lont. Door deze houten lont ontstaat een knetterend geluid. Lees er alles over in onze blog over de knetterkaars.

Hoe lang brandt een WoodWick kaars?

Het aantal branduren van een WoodWick kaars verschilt per model. De Large WoodWick kaarsen hebben natuurlijk meer branduren dan de Mini. Het aantal branduren varieert tussen de 20 en 130 uur.

Hoe lang moet een WoodWick kaars branden?

Om optimaal te genieten van een WoodWick kaars kun je hem het beste minimaal 2 uur laten branden. Beter nog is om de kaars 3 of 4 uur te laten branden. Wacht altijd tot de bovenlaag helemaal gesmolten is. Wanneer je dit niet doet bestaat de kans dat de lont uiteindelijk ‘verdrinkt’.

WoodWick kaarsen kopen bij CandleCollection.nl

Wil je ook graag van deze lekkere WoodWick geurkaarsen kopen? Dan ben je bij CandleCollection aan het juiste adres. Samen met onze partners hebben we een mooi assortiment samengesteld. Bestel eenvoudig via de sites van onze partners en geniet extra snel van deze heerlijke geurkaarsen van WoodWick! Bekijk ook eens onze andere blogs over WoodWick voor meer inspiratie: