6x de lekkerste geurkaarsen met kaneel

De wintermaanden zijn weer aangebroken en daarom is het de ideale tijd voor een heerlijke kaneel geurkaars. Bij kaneel denk je waarschijnlijk aan de bruine houtachtige stokjes. Deze stokjes zijn het gedroogde en opgerolde schors van de kaneelboom. Kaneel is een specerij dat veel wordt gebruikt als smaakmaker in de keuken. Bijvoorbeeld voor stoofperen of appelmoes. Naast de populaire smaak heeft kaneel ook een erg sterke en herkenbare geur waardoor het vaak wordt gebruikt voor geurkaarsen. Bij de geur van kaneel krijg je direct een Kerstgevoel. Niet gek aangezien kaneel een echte wintergeur is. Weet je niet welke kaneel kaars je moet kiezen? Wij hebben de lekkerste kaneel geurkaarsen voor je op een rij gezet. 

Geurkaarsen met kaneel top 6

Hieronder vind je de 6 lekkerste geurkaarsen met kaneel. Via de links in deze blog kun je de kaneel kaars eenvoudig bestellen via een van onze partners. Op deze manier geniet je van snelle en betrouwbare leveringsvoorwaarden.

 1. WoodWick – Hourglass Large Cinnamon Chai
 2. Ted Sparks – Magnum Cinnamon & Spice
 3. Bolsius – Appel kaneel
 4. Yankee Candle – Large Jar Cinnamon Stick
 5. Cereria Mollà 1899 – Lemon & Cinnamon
 6. Spaas – Apple Cinnamon

1. WoodWick – Hourglass Large Cinnamon Chai

De lekkerste geurkaars kaneel is volgens ons de WoodWick – Hourglass Large Cinnamon Chai. Deze WoodWick kaars geeft een redelijk sterke kaneel geur af, maar is vooral uniek door de houten lont. Deze lont zorgt namelijk voor een knisperend geluid waardoor het net lijkt alsof je bij het haardvuur zit. Extra gezellig en ideaal voor de wintermaanden dus.

Branduren: 130 uur

2. Ted Sparks – Magnum Cinnamon & Spice

De tweede plaats in deze lijst gaat naar Ted Sparks – Magnum Cinnamon & Spice. In deze kaars komt een sterke aroma van kaneel naar voren, gecombineerd met zachte bloemige noten en warme tonkaboon. Een Ted Sparks kaars staat bekend om haar heerlijke geuren, maar vooral ook om haar mooie designs. Daarnaast geniet je van een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Branduren: 50 uur

3. Bolsius – Appel kaneel

Bolsius staat wellicht niet bekend om haar luxe kaarsen, maar wel om haar kwalitatieve producten voor een mooi prijsje. Daarom mag de Bolsius – Appel kaneel niet in deze lijst ontbreken. Het leuke aan deze kaars is dat de kaneel geur gecombineerd wordt met een appelgeur, een bekende maar nog steeds erg lekkere combinatie.

Branduren: 43 uur

Mis geen kaarsennieuws en trends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

4. Yankee Candle – Large Jar Cinnamon Stick

Op de vierde plaats staat voor ons de Yankee Candle – Large Jar Cinnamon Stick. Yankee Candle produceert al jarenlang de meest lekkere geurkaarsen. Zo hebben ze ook al verschillende Kerst kaarsen op de markt gebracht. De kaarsen van Yankee kun je eenvoudig herkennen aan het glazen design die voor alle geurkaarsen wordt gebruikt.

Branduren 150 uur

5. Cereria Mollà 1899 – Lemon & Cinnamon

De vijfde plaats van lekkere kaneel kaarsen gaat naar Cereria Mollà 1899 – Lemon & Cinnamon. Dit exclusieve merk maakt gebruik van de meest unieke geuren en focust erg op duurzaamheid. Zo worden de kaarsen handgemaakt en wordt er gebruik gemaakt van plantaardige was en katoenen lonten. Een iets duurdere optie maar wel een erg milieuvriendelijke variant!

Branduren: 50 uur

6. Spaas – Apple Cinnamon

De laatste kaneel kaars die wij erg lekker vinden is Spaas – Apple Cinnamon. Deze geurkaars geeft een erg lekkere geur en is super goedkoop! De kaars zit in een mooi glazen vaasje waardoor je de vlam en de kleur van de kaars goed kan zien. 

Branduren: 30 uur

Waarom een kaneel geurkaars?

De geur van kaneel is warm, kruidig en zoet. De sterke geur heeft een opwekkend effect, geeft warmte en gezelligheid en is daardoor een perfecte geur voor de winter. De kaneel geur heeft de volgende kenmerken:

 • Zorgt voor warmte en gezelligheid
 • Ontspant de geest en is daardoor geschikt voor mensen met een depressie
 • Verminderd stress en vermoeidheid
 • Werkt opbeurend
 • Brengt verlichting bij luchtweginfecties

Kaneel geur combinaties

Zoals we eerder al beschreven is kaneel een erg sterke en kruidige geur. Voor sommige is deze geur wellicht te sterk. Gelukkig zijn er ook een hoop geurcombinaties met kaneel. Een van de bekendste combinaties is wel de appel kaneel geurkaars. Deze geurcombinatie doet je natuurlijk denken aan de heerlijke appeltaarten. Maar ook de combinatie met kruidnagel, lavendel of sinaasappel is erg populair. Toch niet zo’n fan van kaneel? Dan is een geurkaars vanille wellicht iets voor jou!
Staat jouw favoriete combinatie er niet bij? Dan kan je altijd nog je eigen kaneel kaars maken. Je kan losse kaneel geurolie kopen en dit combineren met iedere geur die jij lekker vindt! Zo ben je verzekerd van een unieke geurkaars. Benieuwd hoe je zelf geurkaarsen maakt? Lees het in onze blog.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.