Geurkaarsen kaneel

Bij kaneel denk je wellicht direct aan de bruine houtachtige stokjes. Deze stokjes zijn het gedroogde en opgerolde schors van de kaneelboom. Kaneel is een specerij dat veel wordt gebruikt als smaakmaker in de keuken. Bijvoorbeeld voor bij de stoofperen of appelmoes. Naast de populaire smaak heeft kaneel ook een erg sterke en herkenbare geur. Bij de geur van kaneel krijgen de meeste direct een Kerstgevoel. Niet gek aangezien kaneel een echte wintergeur is. Benieuwd waarom een kaneel geurkaars zo geschikt is? Lees dan snel verder.

Waarom een kaneel geurkaars?

De geur van kaneel is warm, kruidig en zoet. De sterke geur heeft een opwekkend effect, geeft warmte en gezelligheid en is daardoor een perfecte geur voor de winter. De kaneel geur heeft de volgende kenmerken:

  • Zorgt voor warmte en gezelligheid
  • Ontspant de geest en is daardoor geschikt voor wanneer je je somber of neerslachtig voelt
  • Verminderd stress en vermoeidheid
  • Werkt opbeurend
  • Brengt verlichting bij luchtweginfecties

Kaneel kaars bij CandleCollection

Zoals je ziet heeft kaneel naast warmte ook een therapeutisch effect. Wil jij deze heerlijke geur ook een keer proberen? Koop dan een kaneel kaars bij CandleCollection. Probeer bijvoorbeeld de WoodWick kaars cinnamon of een van onze andere kaneel kaarsen:

Kaneel geur combinaties

Zoals we eerder al beschreven is kaneel een erg sterke en kruidige geur. Voor sommige is deze geur wellicht te sterk. Gelukkig zijn er ook een hoop geurcombinaties met kaneel. Een van de bekendste combinaties is wel de appel kaneel geurkaars. Deze geurcombinatie doet je natuurlijk denken aan de heerlijke appeltaarten. Maar ook de combinatie met kruidnagel, lavendel of sinaasappel is erg populair. 

Staat jouw favoriete combinatie er niet bij? Dan kan je altijd nog je eigen kaneel kaars maken. Je kan losse kaneel geurolie kopen en dit combineren met iedere geur die jij lekker vindt! Zo ben je verzekerd van een unieke geurkaars. Benieuwd hoe je zelf geurkaarsen maakt? Lees het in onze blog.

Over-ons

over ons

Bij CandleCollection vind je de meest luxe geurkaarsen. Naast ons ruime assortiment vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog

2 gedachten over “Geurkaarsen kaneel”

Reacties zijn gesloten.