Extra sfeer met de knetterkaars

Wil jij wel eens genieten van iets anders dan de ‘gewone’ kaars? Dan hebben we in deze blog iets leuks, namelijk de knetterkaars! De knetterkaars is een geurkaars, die naast een heerlijke geur ook nog eens een knisperend geluid afgeeft. Het geluid doet je denken aan een klein haardvuur. Met knetterkaarsen haal je dus een lekkere geur en extra veel sfeer in huis. Hoe ontstaat dit knetterende geluid? En waar koop je deze leuke knetterende kaarsen? Je leest het allemaal in deze blog.

Kaars met houten lont

Het knisperende geluid bij een knetterkaars ontstaat de een houten lont. De geursoort in combinatie met de kaars met houten lont zorgt voor een ander soort geluid dan bij een normale kaarsenlont. Hierbij heeft het soort hout invloed. Het knisperende geluid kan namelijk harder of zachter worden door bepaalde diktes en soorten hout. Naast het knisperende geluid heeft een kaars met houten lont nog meer voordelen:

  1. Een geurkaars met houten lont geeft meer warmte af. Hierdoor kan een lont een grotere hoeveelheid kaarsvet smelten. De kaarsen kunnen hierdoor breder zijn dan andere kaarsen met één lont.
  2. Een houten kaarslont is sterker dan een katoenen kaarslont. Hierdoor blijft de lont altijd rechtop en in het midden van de kaars staan.
  3. Door het hout heeft de kaars een meer natuurlijk uitstraling.

Knetterkaarsen van verschillende merken

Nu we hebben uitgelegd hoe een knetterkaars werkt, ben je natuurlijk heel benieuwd waar je ze kan kopen. In het bijzonder is er één merk het meest populair als het om knetterkaarsen gaat: WoodWick. Een WoodWick kaars is al jarenlang erg populair. Hiernaast zijn er nog een aantal andere merken die de knetterkaars in het assortiment heeft. Bekijk hieronder de meest populaire knetterkaarsen van dit moment. Via de link kun je eenvoudig een kaars met houten lont kopen bij een van onze partners:

Andere originele kaarsen

Is een knetterkaars toch niet helemaal voor jou weggelegd? Geen probleem. Bij CandleCollection hebben we een groot assortiment aan originele geurkaarsen. Zo kun je ook eens een kijkje nemen bij onze bijenwas kaarsen. Dit is de meest natuurlijke en duurzame keuze die je kan maken. Ook kun je er voor kiezen om zelf geurkaarsen te maken. Op deze manier weet je zeker dat de geur en het design van de kaars helemaal naar jouw smaak is.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

2 gedachten over “Extra sfeer met de knetterkaars”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.