Kaars tegen vliegen, wespen en andere insecten

Zit je lekker buiten in de tuin of op het terras en daar komen ze weer: de vliegen, muggen, wespen en andere insecten. Ondanks dat ze geen kwaad doen, verpesten ze toch weer je momentje van rust. Natuurlijk kun je hier bepaalde sprays voor gebruiken om de insecten te verjagen. Echter is dit niet heel erg milieubewust. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen, bijvoorbeeld een middeltje met een kaars tegen vliegen en wespen. Dit middeltje is milieuvriendelijk, werkt goed en ziet er ook nog eens gezellig uit op je tafel! In deze blog laten we je zien hoe je kaarsen tegen vliegen of andere insecten kan maken. Lees dus snel verder en maak binnen 10 minuten jouw anti insecten kaars. 

Wat heb je nodig voor een kaars tegen vliegen? 

  • Schijfje citroen 
  • Verse rozemarijn
  • Water
  • Munt-olie 
  • Drijfkaarsen 
  • Pot of vaasje 
kaars-tegen-vliegen-wespen-insecten

De meeste benodigdheden heb je vaak al in huis of kun je eenvoudig in de supermarkt kopen. Munt-olie en drijfkaarsen zijn wellicht iets lastiger te vinden in de supermarkt maar deze kun je gelukkig eenvoudig kopen bij bol.com:

Munt-olie:

Drijfkaarsen:

Voorbereiding

Als potje hebben wij een oude WoodWick kaars gebruikt. Dit potje heeft een mooie vorm en wij zijn een voorstander van het recyclen van producten. Win-win dus. Knoop bijvoorbeeld een touwtje om het potje en steek er wat rozemarijn in. Op deze manier is het potje versierd en direct een leuke decoratie voor op tafel.  

Hoe ga je te werk?

Doe eerst een paar druppels olie in het potje. Daarna een paar citroenschijfjes en een paar takjes rozemarijn. Als laatste stromend koud water erbij. Voor de finishing touch leg je er nog een drijfkaarsje in en je hebt een mooi sfeervol lichtje welke ook nog eens de insecten verjaagd. 

Andere mogelijkheden tegen insecten

Natuurlijk is dit niet het enige middeltje dat insecten verjaagd. Wij hebben gemerkt dat dit middel vooral de vliegen op afstand houdt. Heb jij meer last van bijvoorbeeld muggen? Dan kun je de muntolie ook vervangen voor citroenolie. Voor muggen problemen kun je ook eens onze citronella kaarsen bekijken. Deze werken erg goed om de muggen te verjagen. 

Al met al is het vooral even kijken welke olie voor jou het beste werkt. Aangezien het slechts een paar minuten werk is, kun je makkelijk variëren. 

Heb jij ook een goeie tip tegen insecten? Of DIY ideeën rondom kaarsen? Laat het ons weten, wij zijn altijd opzoek naar nieuwe inspiratie om met onze volgers te delen. Kijk ook eens bij onze andere blogs of onze collectie geurkaarsen

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.