Kaarsen versieren met servetten

In onze blog van een aantal weken terug gaven we jullie inspiratie voor de leukste Kerstboom kaarsen. Naast deze Kerst kaarsen hebben we bij CandleCollection nog veel meer leuke en creatieve ideeën om de mooiste kerstdecoratie te maken. Deze week hebben we ons bezig gehouden met een nieuw DIY-project: kaarsen versieren met servetten. Het leuke hierbij is dat je kaarsen kan decoreren met dezelfde servetten die je gebruikt tijdens het Kerstdiner. Binnen een kwartiertje heb je jouw eigen servetten op je kaarsjes. Lees verder en versier jouw kaarsen met servetten.

Wat heb je nodig?

  • Kaarsen (waxinelichtjes of stompkaarsen)
  • (Kerst)servetten
  • Mod Podge (bestel direct via de link)
  • Kwast
  • Potlood
  • Schaar
Kaarsen-versieren-benodigdheden

Stap 1: Servetten uitzoeken & uitknippen/scheuren.

Begin met het uitzoeken van mooie servetten. Wanneer je waxinelichtjes gaat versieren kun je het beste op zoek gaan naar servetten met kleine figuurtjes aangezien het maar een klein oppervlak is dat je gaat beplakken. Wanneer je geschikte servetten hebt gevonden, kun je met het waxinelichtje een figuur op de servet tekenen. Knip de servet vervolgens uit. Bij het versieren van stompkaarsen kun je ook kiezen voor grotere figuren, aangezien je dan meer oppervlak te versieren hebt.

Voor een leuk effect kun je ook de servet scheuren in plaats van knippen.

Stap 2: Kaars insmeren met Mod Podge

Haal het zilveren bakje van het waxinelichtje af en haal indien mogelijk het kaarsen lont eruit. Smeer met een kwastje een beetje Mod Podge op het waxinelichtje. 

Stap 3: Servet op de kaars plakken

Meestal bestaat een servet uit drie laagjes papier. Bij het versieren van kaarsen heb je alleen het bovenste laagje servet nodig. De rest kun je dus weggooien. Plak het bovenste laagje van de servet op het waxinelichtje. Wanneer het lontje nog in de kaars zit moet je eerst een gaatje prikken in het servetje. Vervolgens plak je de servet voorzichtig vast. Probeer de kreukels alvast recht te trekken maar let op dat het servet niet scheurt.

Stap 4: Aflakken

Wanneer het servet mooi over het waxinelichtje zit kun je het nog aflakken met Mod Podge. Strijk hierbij van binnen naar buiten om eventuele kreukels te voorkomen. Let er ook hierbij weer op dat het servet niet scheurt.

Mis geen kaarsennieuws en trends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stap 5: Drogen

Laat het waxinelichtje een tijdje drogen. Meestal is de lijm na ongeveer een uurtje al wel opgedroogd. Daarna kun je het waxinelichtje terug stoppen in het zilveren bakje.

Kaarsen decoreren met servetten

Naast waxinelichtjes kun je er ook voor kiezen om stomp- of dinerkaarsen te versieren met servetten. Het voordeel hiervan is dat je ook grote figuren van servetten mooi op een kaars kunt krijgen. Bij CandleCollection hebben we deze week vooral kerstservetten gebruikt maar natuurlijk kun je kaarsen versieren in ieder seizoen van het jaar!

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

1 gedachte over “Kaarsen versieren met servetten”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.