DIY: Gedraaide kaarsen maken

Je ziet ze tegenwoordig overal; twisted candles, oftewel gedraaide kaarsen. Net wat anders dan de ‘gewone’ kaars en in vele kleuren beschikbaar. Wist je dat je zelf heel eenvoudig gedraaide kaarsen kan maken? Op deze manier weet je zeker dat je kaarsen uniek zijn en kun je hem helemaal naar wens maken. Wil jij ook zelfgemaakte gedraaide kaarsen? Lees dan snel deze DIY-blog en start vandaag nog!

Wat heb je nodig?

  • (Oude) lange kaarsen
  • Hoge pan of vaas
Gedraaide-kaarsen-maken

Stap 1: Vul de vaas met heet water

De eerste stap om zelf gedraaide kaarsen te maken is door de vaas of pan te vullen met heet water. Gebruik gewoon heet water uit de kraan en geen kokend water. Kokend water is namelijk te heet voor de kaarsen

Tip: Zorg ervoor dat de vaas of pan hoog genoeg  is zodat je de kaarsen er verticaal in kan leggen. Op deze manier blijven de kaarsen onder water waardoor je ze uiteindelijk makkelijker kan draaien. 

Stap 2: Leg de kaarsen in de vaas

Vervolgens kun je de kaarsen in de vaas leggen. Laat de kaarsen ongeveer een kwartier in het hete water liggen. Bij dunne kaarsen kun je ze er waarschijnlijk iets eerder uithalen. Bij dikkere kaarsen zal je ze misschien iets langer in het water moeten laten liggen.

Stap 3: Druk de kaarsen plat

Wanneer de kaarsen een zacht zijn kun je ze uit het water halen. Druk de kaarsen een beetje in zodat het middelste deel van de kaars wat platter wordt. Dit kun je eenvoudig doen met een deegroller maar dit kan ook gewoon met je handen.

Stap 4: Kaarsen draaien

Nu is het tijd om de kaarsen daadwerkelijk te gaan draaien. Je kan de kaars vaak draaien voor een fijne draaiing of slechts enkele keren voor een wat grover effect. Het is ook leuk om hierin af te wisselen voor een speels resultaat. Het leuke van zelf kaarsen draaien is dat geen een kaars hetzelfde wordt!

Stap 5: Even wachten

Na het draaien van de kaarsen moet je de kaarsen nog even laten liggen zodat ze weer hard worden en hun nieuwe vormen behouden. Dit kost slechts enkele minuten. Je kan dezelfde dag jouw zelf gedraaide kaarsen dus al aansteken!

Zelf gedraaide kaarsen

Binnen een half uur heb je dus al jouw eigen gedraaide kaarsen. Super makkelijk en een uniek resultaat. Leuk om cadeau te doen of gewoon voor in je eigen woonkamer. Toch niet zo’n zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je ze natuurlijk ook gewoon bestellen. Bekijk hier onze collectie gedraaide kaarsen of bekijk eens onze lekkere geurkaarsen.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

1 gedachte over “DIY: Gedraaide kaarsen maken”

Reacties zijn gesloten.