Goedkope kaarsen; een goede besparing of toch duurkoop?

Kaarsen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en ook prijscategorieën. In veel winkels liggen er regelmatige kaarsen in de aanbieding. Het kan soms verleidelijk zijn om te kiezen voor deze goedkope kaarsen. Maar zijn goedkope kaarsen eigenlijk wel een goede besparing? Of is er dan uiteindelijk toch sprake van duurkoop? In deze blog kijken we naar de verschillen tussen de wat  duurdere/luxe en goedkope kaarsen.

Brandduur van goedkope kaarsen

Een belangrijk verschil tussen luxe en goedkope kaarsen is de brandduur. Bij goedkope kaarsen is deze aanzienlijk korter dan bij de duurdere. De oorzaak hiervan is meestal de kwaliteit van het lont of de behandeling van het lont in de fabriek. Daarnaast is de kwaliteit van de kaars zelf plús het fabriceren daarvan een oorzaak van de kortere brandduur van de goedkope kaars.

Het aantal branduren kan ook afhankelijk zijn van de omgeving en de omstandigheden zoals de temperatuur of dat de kaars op de tocht staat. Dit geldt zowel voor goedkope als de duurdere kaarsen.

Ruiken goedkope geurkaarsen minder lekker of minder sterk?

Meestal ruik je het verschil tussen een goedkope kaars en een luxe kaars. De geur kan bij een goedkope kaars minder lekker of minder sterk zijn. Dat geurkaarsen minder lekker ruiken is natuurlijk ook heel persoonlijk. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar geurkaarsen en over het algemeen is de conclusie dat goedkope geurkaarsen een stuk minder sterk ruiken dan duurdere en/of luxe geurkaarsen.

De grootte van de vlam bij goedkope kaarsen

Bij goedkope kaarsen wil de grootte van de vlam nogal eens fluctueren. Soms is de vlam (te) groot en soms (te) klein. De kaars gaat bij een te kleine vlam soms vanzelf uit of bij een grote vlam brandt de kaars veel te snel op. Het is belangrijk dat de vlam van een kaars constant én precies groot genoeg is zodat de kaars wél lekker ruikt maar niet te snel opbrandt.

Andere verschillen tussen luxe en goedkope kaarsen

Naast de eerder genoemde punten zijn er nog een aantal verschillen tussen luxe en goedkope kaarsen. Goedkope kaarsen kunnen namelijk nog een aantal minpunten hebben:

  • Geven veel roet af
  • Kaarsvet druipt langs de kaars
  • Branden niet gelijkmatig op
  • Binnenkant van de kaars heeft een andere (witte) kleur dan de buitenkant

Conclusie: Zijn goedkope kaarsen duurkoop?

Hopelijk heeft bovenstaande informatie over goedkope kaarsen jou geholpen om de juiste keuze te kunnen maken voor de aanschaf van één of meerdere kaarsen. Goedkope kaarsen zijn over het algemeen dus wel van lagere kwaliteit. Uiteindelijk is het grote voordeel van de goedkope kaarsen natuurlijk de lage prijs en dat is zeker niet onbelangrijk.

Goedkope kaarsen online bestellen

Wil jij graag goedkope kaarsen online bestellen? Bekijk dan eens onderstaande goedkope kaarsen van Bol.com of kijk eens bij onze JANZEN geurkaarsen. Dit zijn erg goede geurkaarsen maar wel voor een mooie prijs. Op zoek naar andere mooie merken? Dan ben je bij CandleCollection in ieder geval aan het goede adres!

Goedkope kaarsen onder de €10,-:

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.