Gezondheidsvoordelen met een zoutsteen kaars

Ben je op zoek naar een unieke kaars die ook nog een positief effect heeft op je gezondheid? Lees dan snel verder! In deze blog introduceren we namelijk de zoutsteen kaars. Deze lichtroze of witte kaars wordt ook wel een Himalaya waxinelichthouder genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze kaars gemaakt van zoutkristal uit het Himalayagebergte. 

Zoutsteen waxinelichthouders bij CandleCollection

De meeste zoutsteen theelichthouders zijn lichtroze van kleur. Maar er zijn ook enkele witte of grijze zoutsteen kaarsen verkrijgbaar. De vorm van de kaars is altijd anders. Doordat het een natuurproduct is, is geen enkele kaars identiek. Dit maakt het ook erg leuk om de kaarsen te combineren. Bekijk onderstaande zoutsteen kaarsen en bestel jouw favoriet via een van onze partners.

Waarom een zoutsteen kaars?

Naast dat de zoutsteen waxinelichtjes er erg leuk uit zien, brengen ze nog veel meer voordelen met zich mee. Wanneer je de kaars aansteekt komen er door de warmte negatieve ionen vrij. Dit klinkt wellicht negatief maar deze ionen helpen juist om bepaalde stoffen uit de lucht te verwijderen. Hierdoor worden allergieën minder en helpt het bij astma klachten of longaandoeningen. Klinkt ideaal toch? Maar dit zijn niet de enige voordelen van een zoutsteen kaars. Hieronder sommen we alle voordelen van zoutkristal even kort voor je op:

  • Creëert rust in de ruimte waar hij staat
  • Zoutsteen zuivert de lucht van positieve ionen
  • Zorgt voor een frisse leefomgeving
  • De glinsterende gloed zorgt voor gezelligheid
  • Zorgt voor een ontspannen en vrolijk gevoel

Waar zet je een Himalaya theelichthouder neer?

In principe kun je een Himalaya zoutsteen kaars bijna overal in huis plaatsen. Ze zijn vooral ideaal voor een meditatieruimte of woon- of studeerkamer. De badkamer of wc zijn iets minder geschikt. Een zoutsteen kaars kan namelijk smelten in vochtige ruimtes. Wellicht wil je van de effecten van zoutsteen profiteren in de slaapkamer? Dit is ook mogelijk alleen is het niet heel veilig om de hele nacht een kaars te laten branden. In dat geval kan je ook kiezen voor een zoutsteen lamp. Deze lamp brengt dezelfde effecten alleen is een stuk veiliger voor in de slaapkamer. Bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande zoutsteen lampen:

Meer dan zoutkristal kaarsen bij CandleCollection

Naast een zoutsteen kaars kun je bij CandleCollection terecht voor nog veel meer soorten kaarsen. Wij zijn namelijk specialist in luxe geurkaarsen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze Voluspa kaarsen of kies voor een heerlijke Rituals kaars. Meer inspiratie kun je ook opdoen op ons blog of bekijk onze top 10 van beste geurkaarsen.

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.