Geniet extra lang van je kaarsen met een kaarsendover

Zoals je van ons gewend bent, vertellen we graag over de nieuwste trends rondom kaarsen. Echter vinden wij het ook belangrijk dat je lang en op een goede manier kan genieten van deze kaarsen. Het doven van een kaars heeft effect op de staat van de kaars en bepaald mede hoe lang je van een kaars kan genieten. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de kaarsendover. Waarom zou je een kaarsendover gebruiken? En waar kun je een kaarsendover kopen? Ontdek het allemaal in deze blog.

Wat is een kaarsendover?

Een kaarsendover wordt soms ook wel een kaarsendomper of kaarsenstok genoemd. Deze kaarsendover is eigenlijk niets meer dan een steel met aan het einde een kapje. Dit kapje is meestal van metaal gemaakt in een kegelvorm. Maar ook klokvormen of bolvormen zijn mogelijk. Door het kapje boven de vlam te houden, ontstaat een tekort aan zuurstof. Door dit tekort dooft de vlam uiteindelijk. Zelfs WoodWick kaarsen kun je doven met een kaarsendover.

Waarom een kaarsendover gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je een kaarsendover zou moeten gebruiken. Hieronder sommen we ze kort voor je op:

  • Door de kaars met een kaarsendover te doven, voorkom je dat het warme kaarsvet spettert.
  • Wanneer je de vlam uitblaast, is het mogelijk dat de lont blijft gloeien en uiteindelijk verkoolt. Hierdoor wordt het moeilijk om de kaars de volgende keer aan te steken. Met kaarsendovers voorkom je dit.
  • Grote kaarsen op hoogte zijn met een kaarsendover gemakkelijk te doven door de (lange) steel.
  • Met behulp van een kaarsendover voorkom je dat de vlam de zijkant van de kaars raakt. Bij het uitblazen van een kaars kan er roet op de zijkanten van de kaars of het glas ontstaan. Zeker bij luxe geurkaarsen, zoals Baobab kaarsen, zou dit zonde zijn.
  • Bij het gebruik van een kaarsendover ontstaat er een stuk minder rook. Hierdoor kun je langer genieten van de aroma’s van de geurkaars.

Kaarsen dovers kopen

Ben je overtuigd van het feit dat kaarsendovers wel eens heel handig kunnen zijn? Dan kun je via onderstaande producten eenvoudig een kaarsendover kopen. Kaarsendovers zijn er in veel verschillende kleuren, zoals zwart of goud, maar ook in veel stijlen verkrijgbaar. Kies voor een moderne kaarsendover met een strak kapje of juist voor een klassieke variant. Bekijk hieronder alle kaarsendovers:

AuteurCandleCollection

over ons

Bij CandleCollection doen we continu onderzoek naar de meest luxe geurkaarsen. We presenteren deze kaarsen graag aan jou om online makkelijker kaarsen te kunnen kopen. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig te experimenteren met allerlei creatieve projecten. Bekijk al onze DIY-projecten in onze blog.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.