Bolsius CleanLight

Bolsius cleanlight review

Review Bolsius CleanLight

Bolsius is al jarenlang een grote speler op het gebied van stompkaarsen, waxinelichtjes en geurkaarsen. Met Bolsius Cleanlight spelen ze in op duurzaamheid en hebben een navulbaar systeem ontwikkeld. En dat ook nog voor een lage prijs! Bij CandleCollection waren we natuurlijk benieuwd of deze goedkope duurzame kaars lekker ruikt, mooi brandt en of we hem aan onze lezers zouden aanraden. Daarom hebben we een starterkit besteld met een CleanLight houder en verschillende navullingen. De CleanLight is uitgebreid getest, lees hieronder de review!

Bolsius

Plantaardige was zonder palmolie

Enkele lont

€ 9,99

Eerste indruk

Over het algemeen staat Bolsius niet bekend als luxe kaarsenmerk. Toch was de eerste indruk van de CleanLight positief. Het potje bestaat uit dubbelglas waardoor de buitenkant van de kaars niet heet wordt. Daarnaast zou deze dubbele wand helpen om alle kaarsenwas volledig op te branden. De CleanLight is verkrijgbaar in gewoon doorzichtig glas of met een groene gloed. Qua kleuren is er verder geen keus maar er is wel een ruim aanbod aan geuren. Al deze geuren zijn beschikbaar als navulling waardoor je eenvoudig kan wisselen van geur terwijl je hetzelfde potje blijft gebruiken. Super duurzaam dus! Wanneer je de verpakking opent, ruik de geuren direct. Persoonlijk vond ik de geuren niet heel verassend/uniek maar ze ruiken lekker.

Daarnaast geeft Bolsius aan dat de geurkaars is gemaakt van plantaardige was zonder palmolie. Wat voor plantaardige was precies is, is helaas niet op hun website te vinden maar je kan er dus vanuit gaan dat het een milieuvriendelijke optie is.

Tijdens het branden van de kaars

Ondanks dat de navullingkaarsjes klein lijken, heb ik er toch verschillende avonden van kunnen genieten. Nadat de kaars een tijdje brandt, komt langzaam de geur vrij. Ik heb de kaars in verschillende kamers laten branden. Hierbij viel het op dat je de geur en grote ruimtes minder rook. In kleinere ruimtes viel de geurkaars wel direct op.

Nadat de kaars een tijdje brandde, ontstond er lichte tunnelvorming. Dit verbaasde mij aangezien Bolsius juist communiceert dat deze kaars schoon brandt en er geen resten in het potje overblijven. Ik besloot het even af te wachten en nadat de kaars een tijdje brandde, leek Bolsius toch gelijkt te krijgen. De tunnelvorming werd namelijk steeds minder. Iedere keer dat ik de kaars aanstak, brandde de kaars steeds iets schoner. Wellicht dat de dubbele glaswand hier toch invloed op heeft.

Na het doven van de kaars

Na de Bolsius CleanLight verschillende avonden te laten branden, is de kaars volledig opgebrand. Er bleven (zoals Bolsius aangaf) geen kaarsenresten in het potje over. Hierdoor kun je eenvoudig de nieuwe kaarsenvulling in het potje doen en genieten van een volgende geur! Ook heb ik geen last gehad van roetvorming.

Eindbeoordeling

Al met al geef ik deze Bolsius CleanLight 4,1 sterren! Deze geurkaars heeft me verrast doordat de kaarsen netjes opbranden, de kaarsenwas plantaardig is en navulling mogelijk is. En dat allemaal voor zo’n lage prijs! Wat ik bij de CleanLight minder vind, is dat de geuren niet heel uniek & sterk zijn. Als je opzoek bent naar een goedkope en duurzame geurkaars dan is de Bolsius CleanLight perfect! Ben je opzoek naar een geurkaars met een unieke geur en luxe design dan kun je beter bij een ander merk kijken. Kijk voor meer inspiratie eens bij onze lijst met beste geurkaarsen.