Molton Brown kaarsen

Review Molton Brown

Via verschillende blogs maakten we kennis met de kaarsen van Molton Brown. Door alle positieve reviews werden we nieuwsgierig maar vonden een Molton Brown kaars aan de prijzige kant. Na een tijdje twijfelen, won toch de nieuwsgierigheid en hebben we een Molton Brown geurkaars gekocht. Uiteraard hebben we deze voor jullie uitgebreid getest. Lees snel onze review en ontdek of we de kaarsen van Molton Brown aanraden.

Molton Brown

Veganistische formule: soort was is onbekend

Enkele lont

€ 58,-

Eerste indruk

Binnen een dag werd de Molton Brown kaars in een nette kartonnen verpakking geleverd. Ik koos voor de geur ‘Delicious Rhubarb & Rose’ en bij het openen van de verpakking komt je direct een unieke geur tegemoet. De aandacht ging in eerste instantie dus niet naar het design van de kaars maar naar de luxe geur. Dat is natuurlijk positief bij een geurkaars! Ik kon de geur niet direct plaatsen maar schaal hem onder de bloemige/fruitige geuren. Het is een levendige, luxe geur en is vooral uniek door de rabarber denk ik. Dit is de eerste keer dat ik een kaars met rabarber geur heb getest en over de koude geurafgifte (geur terwijl de kaars nog niet brandt) ben ik in ieder geval erg enthousiast.

De kaarsenwas zit in een donkerbruin glazen potje met een goud ‘Molton Brown’-logo. Door het cilindervormige potje en de hoogglans bruine kleur staat het perfect in een modern of design interieur. Verder is het design niet heel erg uitgesproken waardoor het een geschikte kaars is om cadeau te geven, bijna iedereen zal hem namelijk mooi vinden. Op het potje staat niet beschreven van welk materiaal de kaarsenwas is. Op de website van Molton Brown staat wel dat het gebaseerd is op een veganistische formule, dierproefvrij is en vrij is van parabenen. Je kan er dus wel vanuit gaan dat het een duurzame geurkaars is.

Tijdens het branden van de kaars

Ik kon niet wachten om de kaars uit te proberen. Aangezien ik de kaars op een regenachtige dag heb binnengekregen heb ik hem maar direct aangestoken. Vanuit Molton Brown wordt aangeraden om de kleine kaarsen niet langer dan 2 uur achter elkaar te laten branden.

Na het aansteken ontstaat een mooie rustige vlam. Het duurt even voordat de geur vrij komt maar daarna is je hele ruimte gevuld met de heerlijke aroma’s van Molton Brown. In grote ruimtes vond ik de geur iets te licht dus ik heb hem vooral in kleine ruimtes laten branden. Wellicht zijn andere geuren van Molton Brown sterker. Iedere keer komt de verassende luxe geur je tegemoet wanneer je de ruimte binnenkomt. Na ongeveer 2 uur branden ontstond een bijna volle smeltpoel. Helaas ontstond een hele lichte vorm van tunnelvorming. Vergeleken met andere kaarsen merken vond ik deze tunnelvorming mee vallen.

Na het doven van de kaars

Zoals Molton Brown aanraadt, heb ik na ongeveer 2 uur de kaars gedoofd. Hierna heb ik de kaars nog verschillende keren aangestoken. Iedere keer was het genieten van de heerlijke geur! Ook viel op dat, ondanks het kleinere formaat, de kaars nog veel branduren heeft en je er dus lang van kan genieten. Na de laatste keer dat de kaars heeft gebrand, is een klein beetje kaarsenwas in het glazen potje achter gebleven. Wanneer je het potje schoonmaakt kun je het eenvoudig hergebruiken voor kaarsen of als klein bloempotje.

Eindbeoordeling

Uiteindelijk beoordeel ik de kaarsen van Molton Brown met 4,2 sterren! De unieke geur vind ik het grootste pluspunt van deze kaarsen. Daarnaast gaat de kaars lang mee, is het design mooi en is de kaars gemaakt op basis van een veganistische formule. De geur had van mij iets sterker mogen zijn zodat je de kaars ook goed opmerkt in grote ruimtes maar dat is natuurlijk ook persoonlijke voorkeur. Ondanks dat Molton Brown kaarsen prijzig zijn, raadt ik deze geurkaarsen aan!