Marie-Stella-Maris

Maris-stella-maris-geurkaars

Review Marie-Stella-Maris

Al een tijdje waren we opzoek naar een duurzame geurkaars en daar kwamen we de geurkaarsen van Marie-Stella-Maris op ons pad. Ze staan bekend om de natuurlijke ingredienten en om het feit dat je ze eenvoudig kan hergebruiken door middel van een navulling. We waren direct enthousiast en bestelde een kaars om hem uit te proberen. Voor onze review hebben we No.10 Rock Roses getest. Lees snel verder en ontdek onze beoordeling van de geurkaarsen van Marie-Stella-Maris.

Marie-Stella-Maris

100% natuurlijke, vegan was gemaakt van raapzaadolie en kokosolie

Enkele lont

€ 39,-

Eerste indruk

De geurkaars kwam in een nette kartonnen verpakking binnen. Bij het openen van de verpakking kwam direct de bloemige, iets zoete geur je tegemoet. Er ontstond direct een luxe geurbeleving doordat er contrasterende geuren naar voren kwamen. De kaars is gemaakt van 100% natuurlijke, vegan was en is dus een duurzame optie. Wanneer de kaars is opgebrand, kun je het glas eenvoudig opnieuw vullen met de navullingen van Maris-Stella-Maris. Deze navullingen zijn in verschillende geuren verkrijgbaar waardoor je dus ook lekker kan afwisselen van geur. De aanschaf van de eerste Marie-Stella-Maris kaars vonden wij net iets aan de hoge kant maar de luxe geur in combinatie met het navulsysteem en de natuurlijke was maakt het zeer aantrekkelijk.

Het design van de kaars is modern maar tijdloos tegelijkertijd. Ook het logo is op het glas verwerkt. Wij hebben gekozen voor de matzwarte variant maar hij is ook in het helder wit verkrijgbaar.

Tijdens het branden van de kaars

We waren erg nieuwsgierig hoe deze kaars zou branden, dus na binnenkomst hebben we hem direct aangestoken. Door Marie-Stella-Maris wordt aangeraden om de kaars minimaal 2 uur te laten branden zodat er een volle smeltpoel ontstaat. Na het aansteken van de kaars ontstond een mooi vlammetje en na een tijdje inderdaad een mooie volle smeltpoel! Bij CandleCollection hebben we al veel kaarsen getest maar een volle smeltpoel ontstaat niet heel vaak dus dit is een groot pluspunt voor de geurkaarsen van Marie-Stella-Maris.

Een klein nadeel van deze geurkaars vonden wij dat de geur na het aansteken van de kaars niet heel sterk was. Wat ons betreft had de geur iets meer aanwezig mogen zijn maar smaken verschillen natuurlijk. In een wat kleinere ruimte was de geur wel duidelijk aanwezig. Wij hebben alleen No.10 Rock Roses getest dus wellicht zijn andere geuren net iets sterker. Ondanks dat de geur in een grotere ruimte niet heel sterk was, hebben we wel erg van de kaars genoten.

Na het doven van de kaars

Op het eind van de avond hebben we de kaars weer gedoofd. De avonden erna hebben we de Maris-Stella-Maris geurkaars nog een aantal keer aangestoken. Iedere keer ontstond er een volle smeltpoel waardoor er geen kaarsenresten in het glas over zijn gebleven! Daarnaast hebben we geen last van roetvorming gehad. Doordat er geen kaarsenresten zijn achtergebleven, kun je de eventuele navulling direct in het glas plaatsen. Ook kan je het glas natuurlijk voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld als klein bloempotje.

Eindbeoordeling

Als eindbeoordeling geven we de kaarsen van Maris-Stella-Maris 4,5 sterren! De natuurlijke was, de volle smeltpoel en het navulsysteem vinden wij grote voordelen. Wel had de geur van de kaars iets sterker gemogen, maar dat is natuurlijk smaakafhankelijk. De eerste aanschaf van de kaars vonden wij iets hoger dan gemiddeld maar doordat je de kaars kan navullen valt dit op de lange termijn weer mee. Al met al zijn wij fan van de kaarsen van Maris-Stella-Maris en raden we deze geurkaarsen zeker aan!