My Flame Lifestyle

geurkaars-met-metalen-deksel

Review My Flame Lifestyle

Tijdens het schrijven van de blog over kaarsen in een blikje ontdekten we het merk My Flame Lifestyle. Ze staan bekend om de schattige kaarsjes in blik met leuke teksten. Toen we erachter kwamen dat ze ook nog eens van biologische sojawas waren gemaakt, waren we verkocht. Deze kaarsen wilden we graag testen! Inmiddels hebben we één van de kaarsen van My Flame Lifestyle ontvangen en uitgebreid getest. Lees snel verder en ontdek onze ervaring met My Flame Lifestyle.

My Flame Lifestyle

Sojawas

Enkele lont

€ 5,-

Eerste indruk

We vinden het blikje van My Flame Lifestyle een schattig geurkaarsje. Door de teksten is het een leuke kaars om cadeau te geven bij verschillende gelegenheden. Echter is het metalen blikje beplakt met papier (waar de teksten op staan). Hierdoor ziet het er niet heel professioneel uit. My Flame Lifestyle heeft ook nog andere designs. Deze kaarsen hebben wij nog niet getest dus wellicht zien deze varianten er professioneler uit.

Wanneer je de deksel van het blikje afhaalt en dichter bij de kaars komt, komt er een subtiele geur je tegemoet. De My Flame Lifestyle kaars die wij hebben getest had een lekkere frisse geur met bloemige accenten. Op de kaars zie je direct dat het om een organische/biologische kaars gaat. De kaars is namelijk gemaakt van sojawas.

Tijdens het branden van de kaars

Wanneer je de kaars aansteekt ontstaat er een mooie rustige vlam. De kaars maakt geen geluid en de geurverspreiding blijft subtiel. Wij hebben de kaars bij onze werkplek (kleine ruimte) laten branden waarbij je de kaars een klein beetje rook wanneer je de ruimte binnen kwam. De geur was niet sterk genoeg om goed te ruiken wanneer we de kaars in een grote ruimte lieten branden. Deze kaars is dus ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een subtiele frisse geur. My Flame Lifestyle heeft naast deze geur nog veel meer geuren in haar assortiment.

Nadat de kaars een tijdje heeft gebrand ontstond helaas tunnelvorming. Aan één kant werd niet alle sojawas netjes opgebrand. Wellicht zat ons lontje niet helemaal in het midden.

Na het doven van de kaars

Uiteindelijk hebben we de kaars weer gedoofd en nadat hij was afgekoeld weer de deksel op het kaarsje gedaan. Doordat er een deksel bij zit, kun je de kaars afdekken tegen stof en hierdoor netjes opbergen. Ook blijft de geur dan in het blikje waardoor het weer wat sterker lijkt wanneer je het blikje opent.

Nadat we de kaars meerdere keren hebben aangestoken, hebben we geen last gehad van roetvorming! Wel bleef er door de tunnelvorming een beetje sojawas achter in het blikje. Gelukkig maken we vaak zelf kaarsen waardoor we deze was gewoon hebben kunnen hergebruiken.

Eindbeoordeling

Al met al vinden we de kaarsen van My Flame Lifestyle erg leuk! Vooral door de teksten en kleuren is het een leuk kaarsje om cadeau te geven. Daarnaast is het een biologische kaars voor een erg lage prijs! Aangezien het een goedkope geurkaars is, zien we daardoor snel kleine minpuntjes door de vingers. Wij raden My Flame Lifestyle dus aan als je opzoek bent naar een goedkope biologische geurkaars. We beoordelen deze geurkaars met 3,5 sterren!